Ministerul Sănătății, anunţ pentru bolnavii cu diabet: Această categorie se poate vaccina împotriva COVID. Ce trebuie să facă diabeticii după administrarea dozei

Ministerul Sănătății, anunţ pentru bolnavii cu diabet: Această categorie se poate vaccina împotriva COVID. Ce trebuie să facă diabeticii după administrarea dozei

Ministerul Sănătății, anunţ pentru bolnavii cu diabet. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii, marţi după-amiază.

Ministerul Sănătății, anunţ pentru bolnavii cu diabet. Anunţul făcut de reprezentanţii din SănătateAlte ArticoleVaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot …Ion Cristoiu se simte rău după ce a făcut doza de rapelNelu Tătaru îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu: Nu stiu dacă …

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, arată Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Ministerul spune de asemenea că pacienții cu diabet au fost incluși în testele clinice și nu au fost observate probleme în cazul lor.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a.”

Sursa citată arată că, în primele 48 de ore după vaccinare, „este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat”.

Bilanţ vaccinare 8 februarie. Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate peste 35.000 de persoane. În total, în acest interval s-au înregistrat 66 de reacţii adverse.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate peste 35.000 de persoane, din care aproximativ 4.400 cu serul Moderna. În total, în acest interval s-au înregistrat 66 de reacţii adverse, alte 11 fiind în curs de investigare.

Dintre persoanele care au primit vaccinul Pfizer, 30.141 au făcut doza de rapel şi doar 457 – prima doză. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 65 de reacţii adverse la serul Pfizer (11 de tip local, 54 de tip general) şi una la serul Moderna (reacţie de tip local).

Până în prezent, au fost vaccinate 661.062 de persoane, din care 625.608 cu vaccinul Pfizer şi 35.454 cu cel de la Moderna.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Nu există legătură între vaccinare și deces. Până acum, nu au apărut reacţii necunoscute. Vom deschide alte 200 de cabinete la jumătatea lunii martie” 

Sursa: RomaniaTV

loading...