Minunile naturii. Un vulcan de gheaţă, care aruncă în aer apă ce îngheaţă instantaneu, a devenit atracţia iernii VIDEO

Minunile naturii. Un vulcan de gheaţă, care aruncă în aer apă ce îngheaţă instantaneu, a devenit atracţia iernii VIDEO

Regiunea Almaty, din Kazahstan, este acoperită de o pătură groasă de zăpadă și gheață, dar vremea potrivnică nu împiedică pe mii de turişti să viziteze acest „vulcan de gheaţă”, atracţia turistică a zonei. Cu o înălţime de 13 metri, structura înghețată s-a format deasupra unui izvor subteran, care încă aruncă în aer apă care îngheță aproape instantaneu și se prelinge pe aşa-zisul coş.

Un vulcan de gheaţă mai mic s-a format în aceeaşi zonă şi anul trecut, dar localnicii spun că cel de anul acesta este primul care pulverizează în continuu particule de apă prin deschiderea superioară, făcând ca priveliştea să arate ca fumul aruncat în aer de un vulcan real, plin de lavă.Alte ArticolePisicile și câinii din Coreea de Sud vor fi testați pentru …Italia amână vaccinarea în masă până după Paşte. Din …Locul în care ai nevoie de test negativ pentru a merge la frizerie. …

Citeşte şi Vulcanul Etna a erupt din nou. Imagini spectaculoase surprinse de camere

Apa a creat, de asemenea, un patinoar natural la baza vulcanului, privelişte de asemenea atipică, în condiţiile în care în timpul verii această zonă este acoperită de vegetație verde, care este alimentată tocmai de izvorul care a creat acum curioasa formaţiune. Vulcanul de gheaţă se află între satele Kegan și Shrganak, care sunt situate la aproximativ patru ore distanță de capitala kazahă Nur-Sultan, fosta Astana, relatează Tengri Travel, preluată de Daily Mail.

În februarie 2020, un meteorolog a observat structuri similare lângă lacul Michigan, în SUA.

Citeşte şi Krakatau, cel mai periculos vulcan din lume, a erupt violent. Imaginile sunt impresionante VIDEO

Imagini cu vulcanul de gheaţă din Kazahstan:Sursa: RomaniaTV

loading...