Ștefan, șoferul român erou în Germania după ce a oprit cu camionul un BMW care venea haotic pe contrasens. ”Am vrut doar să ajut!”

Ștefan, șoferul român erou în Germania după ce a oprit cu camionul un BMW care venea haotic pe contrasens. ”Am vrut doar să ajut!”

Un șofer român de TIR a devenit erou în Germania după ce a reușit să oprească în siguranță mașina unei femei care leșinase la volan, în Neuss-Uedesheim. ”Nu m-am gândit la daune, am vrut doar să ajut”, a spus Ștefan, într-un interviu acordat RTL.Cu o precizie și o prezență de spirit incredibile, Ștefan R., un român de 49 de ani, a frânat mașina femeii cu propriul camion, lipind-o de bara de protecție a drumului. Ștefan a povestit că BMW-ul i-a atras atenția când l-a văzut că se apropie venind pe contrasens, atingând parapetele pasarelei. Apoi a observat cum ”corpul femeii se apleca într-o parte, spre schimbătorul de viteze” și a știut pe loc că trebuie să o oprească, pentru a preveni o tragedie.Așa a decis să împingă mașina femeii în parapetele de la marginea drumului, cu camionul lui de 30 de tone, făcând astfel mașina să se oprească.”Nu m-am gândit la daune. M-am gândit doar că ar trebui să-l ajut pe șofer”, a spus Stefan, după incident. Totul s-a întâmplat luni dimineață, când Ștefan se afla pe drumul de întoarcere către compania de transport la care lucrează, în Grevenbroich, Germania.După cum raportează poliția, Stefan R. nu numai că a frânat mașina femeii inconștiente, împingând-o între camion și bară de protecție, dar el și alți șoferi au avut grijă ca femeia aflată la volan să primească îngrijiri până la sosirea echipajului de ambulanță. „Se pare că femeia și-a pierdut cunoștința pentru scurt timp dintr-un motiv necunoscut și se afla astfel într-o situație extrem de periculoasă. Manevra șoferului de camion poate fi văzută ca un act eroic”, a spus poliția.Când ofițerii și echipajul de pe salvare au ajuns la locul accidentului, femeia era deja conștientă și, aparent, chiar nevătămată. Cu toate acestea, femeia de 57 de ani a fost dusă la spital ca măsură de precauție. Doar mașina ei a fost grav avariată când a fost frânată între camion și bariera de impact. „Am fost ușurat când am văzut că femeia și-a revenit”, a spus Ștefan, în interviul acordat RTL.

Sursa: Observator

loading...