Milioane de doze de vaccin Pfizer, irosite în Japonia. Motivul pentru care serul nu mai poate fi folosit

Milioane de doze de vaccin Pfizer, irosite în Japonia. Motivul pentru care serul nu mai poate fi folosit

Seringile standard utilizate în Japonia nu pot extrage a șasea și ultima doză din fiecare flacon, potrivit ministrului sănătății, Norihisa Tamura. Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer – suficiente pentru 72 de milioane de oameni – presupunând că fiecare flacon conține șase doze. Dar lipsa seringilor cu „spațiu mort” redus va forța personalul medical să utilizeze seringi standard care sunt capabile să extragă doar cinci doze dintr-un flacom, pentru 60 de milioane oameni.

„Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze„, a spus Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo, preluată de The Guardian. „Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient”.Alte ArticoleCea mai vârstnică persoană din Europa s-a vindecat de COVID. …Declaraţie controversată a unui cleric iranian: „Cei …Traian Băsescu îl şcoleşte pe şeful diplomaţiei UE de la …

Citeşte şi Eroare uriaşă în Spania. Andaluzia a irosit 20% din dozele de vaccin Pfizer, din cauză că a cumpărat 25 de milioane de seringi neconforme

Când Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie, lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză, mai scrie sursa citată. Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

Japonia nu este singură țară cu această problemă. Statele Unite și țările Uniunii Europene au raportat, de asemenea, un deficit de seringi pentru șase doze, iar regiunea spaniolă Andaluzia a recunoscut că a irosit 20% din dozele de vaccin Pfizer, din cauză că a cumpărat 25 de milioane de seringi neconforme.

Citeşte şi Pfizer sfidează Europa. Livrează către SUA mai multe vaccinuri anti-Covid şi mult mai repede

Sursa: RomaniaTV

loading...