Noul coronavirus circulă în Franţa din noiembrie 2019. Anunţul făcut de Le Monde

Noul coronavirus circulă în Franţa din noiembrie 2019. Anunţul făcut de Le Monde

Noul coronavirus circulă în Franţa din noiembrie 2019. Medici de la Spitalul Albert-Schweitzer din Colmar, în Haut-Rhin, au reanalizat – în mai – sute de scanere toracice ale unor pacienţi internaţi în instituţia lor, începând din octombrie 2019, cu pneumonii grave, intrigaţi de mai multe cazuri clinice care au precedat epidemia covid-19.

Unul dintre aceşti bolnavi – spitalizat la 16 noiembrie – prezenta leziuni asemănătoare celor cauzate de covid-19.Alte ArticoleSurpriza uriaşă de care a avut parte o femeie care şi-a lasat …Alertă de tsunami, cutremur cu magnitudine 7.5 anunţă USGSRomâncă însărcinată, bătută și jefuită de doi polițiști …

Lucrări ale unor cercetători francezi – publicate sâmbătă în revista European Journal of Epidemiology – susţin aceste teorii. Ele arată – cu un nivel înalt de probă – că SARS-CoV-2 circula deja în Franţa în noiembrie 2019.

Noul coronavirus circulă în Franţa din noiembrie 2019

Cercetătorii – conduşi de către profesorul Fabrice Carrat, directorul Institutului Pierre-Louis de Epidemiologie şi Sănătate Publică (Inserm, Universitatea Sorbona) – au procedat cu o atenţie deosebită.

Ei au analizat 9 144 de eşantioane sangvine recoltate de la participanţi la cohorta ”Constances” – cea mai mare cohortă epidemiologică urmărită în Franţa, de peste 200.000 de persoane- şi le-au analizat mai întâi cu un test rapid de detectare a imunoglobulinei de tip G (IgG) anti-SARS-CoV-2.

Acest test are reputaţia că generează rezultate ”fals pozitive”, iar autorii le-au confirmat sau infirmat cu ajutorul unui al doilea test, foarte specific, dar mai delicat de realizat.

Dintre cele 9.114 de eşantioane analizate, 13 eşantioane recoltate începând din noiembrie 2019 şi până în ianuarie 2020 s-au dovedit pozitive la ambele teste – dintre care zece au fost recoltate în noiembrie sau decembrie.

”Am început să analizăm eşantioane recoltate în ianuarie şi februarie şi am găsit mult mai multe (rezultate) pozitive faţă de ceea ce ne aşteptam. Am încercat, astfel, să vedem dacă găsim din toamnă”, declară epidemiologul Marie Zins de la Inserm, Universitatea din Paris, principala investigatoare a cohortei “Constances”, potrivit Stiripesurse.ro.

”Aceste rezultate sugerează că, încă din noiembrie şi decembrie, nivelul contaminării în Franţa era deja de un caz la 1.000. Aceste rezultate nu arată o suprareprezentare a bolii în anumite regiuni. Pare să găsim cazuri în mod sporadic, în întreaga ţară”, declară profesorul Fabrice Carrat.

Sursa: RomaniaTV

loading...