Ministrul de Finanţe al Austriei, acuzat de corupţie. Procurorii i-au percheziţionat locuinţa

Ministrul de Finanţe al Austriei, acuzat de corupţie. Procurorii i-au percheziţionat locuinţa

Ministrul de Finanţe al Austriei, acuzat de corupţie. Procurorii verifică dacă, în coaliţia precedentă formată din Partidul Popular austriac (ÖVP) şi Partidul Libertăţii (FPÖ), s-a ajuns la un acord între oficialităţi guvernamentale şi compania Novomatic, specializată în furnizarea de aparate de jocuri de noroc pentru cazinouri, pentru a numi un membru al conducerii Casinos Austria în schimbul acordării licenţelor pentru Novomatic.

Citeşte şi: Româncă găsită îngheţată în zăpadă lângă conac din Austria. Tânăra de 20 de ani a pus pe jar zeci de poliţiştiAlte ArticoleDouă noi tulpini mutante „îngrijorate” de COVID-19, …Un bebeluş a cărui mamă a fost vaccinată anti-Covid s-a născut …Avertismentul lui Bill Gates: „Va provoca un număr de …

Blümel a emis o declaraţie care nu specifică exact pentru ce este suspectat, dar precizează că i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile la adresa sa. Declaraţia adaugă că Partidul Popular nu a acceptat niciodată donaţii de la companii de jocuri de noroc în general şi de la producătorul Novomatic în particular.

Novomatic a negat la rândul său că ar fi făcut donaţii vreunui partid politic, scrie Stiripesurse.ro.

Ministrul de Finanţe al Austriei, acuzat de corupţie

În guvernul de coaliţie ÖVP-FPÖ, Gernot Blümel a avut funcţia de ministru în cadrul biroului cancelarului, ocupându-se de politica de negociere şi relaţia cu celelalte partide din coaliţia guvernamentală.

Ancheta a fost lansată după publicarea unei înregistrări video din Ibiza, care a dus la căderea coaliţiei guvernamentale austriece în 2019. În imagini apare liderul de la acea vreme al FPÖ, Heinz-Christian Strache, care afirmă ‘Novomatic plăteşte pe fiecare’. După publicarea înregistrării, Strache a demisionat din funcţia de vicecancelar al Austriei, iar la scurt timp coaliţia guvernamentală s-a destrămat.

Sursa: RomaniaTV

loading...