Ministrul Energiei, anunţ despre buget: Nu mulţumeşte pe toată lumea, dar nu e niciun buget de austeritate!

Ministrul Energiei, anunţ despre buget: Nu mulţumeşte pe toată lumea, dar nu e niciun buget de austeritate!

Ministrul Energiei, anunţ despre buget. Asta, deşi miniştrii îşi doresc cât mai mulţi bani de la buget, nu se poate pentru că trebuie să ne încadrăm în deficit.

Ministrul Energiei, anunţ despre buget. Anunţul făcut de Virgil PopescuAlte ArticoleMastercard intră pe piaţa de criptomonede după investiţia …Taxele nu vor creşte în 2021: „Este o linie roşie pe …VOUCHERE DE VACANŢĂ. Premierul Cîţu a anunţat când se acordă …

„Când ai avut un deficit bugetar anul trecut de 9 şi ceva la sută şi te angajezi că îl reduci şi trebuie să îl reduci şi să îl duci undeva la 7% este clar că nu e nici un buget de austeritate, dar nu este nici un buget care să mulţumească pe toată lumea. Trebuie să ne încadrăm în aceste deficite bugetare, în acest 7 şi un pic la sută. Evident că toţi miniştrii îşi doresc pentru ministerul pe care îl conduc cât mai mulţi bani de la buget. Nu se poate acest lucru pentru toată lumea. Este clar că trebuie să ajustăm din cheltuieli, din cheltuielile structurale ale ministerelor şi companiile care sunt ineficiente trebuie restructurate”, a explicat ministrul la Digi 24.

Virgil Popescu a menţionat că CE Oltenia este într-un proces de restructurare început de anul trecut, aprobat de Guvern, şi se derulează negocieri cu Comisia Europeană pentru ajutorul de restructurare. CE Hunedoara „este în procedură pe Ordonanţa 60”, în reorganizare, iar deciziile le ia administratorul judiciar. ME este în discuţii cu acesta pentru divizarea companiei în două entităţi: una, termocentrala de la Mintia, să se ducă la administraţia locală şi cealaltă, termocentrala de la Paroşeni, cu mine, să devină rentabilă şi să vină în patrimoniul ministerului.

„Ea a fost suspendată anul trecut şi vrem să o continuăm şi să o finalizăm, pentru că Hidroelectrica este un jucător important pe piaţa energiei electrice, are nevoie de capitalizare pentru investiţii foarte mari care trebuie făcute în perioada imediat următoare şi listarea este o procedură clară de a atrage bani şi investitori serioşi în companie”, a mai spus Popescu.

Potrivit premierului Florin Cîţu, creşterea economică pentru 2021 este estimată la 4,3% de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, cu un PIB nominal intern brut de 1.116 miliarde de lei. Deficitul bugetar este preconizat la 7,14 – 7,16% din PIB. Bugetul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, a anunţat Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Kelemen Hunor, veste bombă pentru bugetari. „În 2021 nu ne atingem de niciun spor” 

Sursa: RomaniaTV

loading...