Republica Moldova: Guvernul Gavriliţa a picat în Parlament

Republica Moldova: Guvernul Gavriliţa a picat în Parlament

Republica Moldova este în criză. Parlamentul a refuzat acordarea votului de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliţa. Niciun deputat nu a votat învestirea noului Executiv, conform Deschide.md. Preşedintele Maia Sandu a chemat astăzi fracţiunile parlamentare la consultări şi a anunţat că va propune acelaşi premier.

Natalia Gavriliţa, care a obţinut zero voturi din partea deputaţilor, a fost înaintată a doua oară pentru funcţia de prim-ministru.  Astfel, preşedintele Maia Sandu a refuzat să desemneze candidatura propusă de majoritatea parlamentară formată din PSRM şi Platforma „Pentru Moldova”. Anunţul a fost făcut de şeful statului după consultările cu fracţiunile parlamentare.Alte ArticoleLista neagră a PNL. Liberalii pregătesc „marea epurare”: …Ludovic Orban vrea reforme majore și tăieri economice drastice: …PSD somează Coaliția să oprească „jocul sinistru”cu …

Sandu şi-a argumentat decizia prin faptul că există dubii în privinţa celor 54 de deputaţi care au semnat pentru Mariana Durleşteanu, insinuând că unii dintre aceştia ar fi fost forţaţi să o susţină, iar alţii ar fi implicaţi în acte de corupţie.

În cadrul prezentării programului de activitate al noului Guvern, Natalia Gavriliţa a anunţat că în cazul în care majoritatea nedeclarată din Parlament va decide să susţină actualul Guvern, atunci acesta se angajează să implementeze toate reformele propuse. De asemena Guvernul va comunica clar detaliat oamenilor şi va acţiona ferm dacă Parlamentul se va opune acestor schimbări. Gavriliţa a spus că se va angaja să renunţe la mandat imediat ce problemele urgente vor fi rezolvate şi să creeze condiţii pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Totodată, premierul desemnat a adus mai multe acuzaţii în adresa deputaţilor implicaţi în ilegalităţi şi promovarea unor scheme coruptibile.

„Actuala componenţă a Parlamentului, născută din concubinajul Plahotniuc-Dodon, aleasă pe sistemul mixt, a bătut toate recordurile degradării democratice. Avem un parlament în care s-a deconectat lumina, în speranţa să fie oprită numirea Guvernului Maia Sandu. Avem un parlament cu acorduri rupte, în numele continuării schemelor de corupţie. Avem un parlament cu deputaţi răpiţi şi purtaţi în portbagajul maşinii, pentru a vota cum doreşte preşedintele statului. Avem un parlament cu deputaţi care au schimbat de trei ori partidul şi de fiecare dată au rămas la treuca puterii”, declara ea, potrivit Deschide.md.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate şi acordarea votului de încredere Guvernului Gavriliţa nu a fost votat de niciun deputat.

Cea mai mare unitate medicală din Moldova și-a angajat o firmă de pompieri, în urma incendiului de la Piatra Neamț

Sursa: RomaniaTV

loading...