BOMBĂ în sportul românesc! Ion Ţiriac va demisiona de la şefia Federaţiei Române de Tenis. Ce l-a făcut pe magnat să ia această decizie

BOMBĂ în sportul românesc! Ion Ţiriac va demisiona de la şefia Federaţiei Române de Tenis. Ce l-a făcut pe magnat să ia această decizie

Bombă în sportul românesc! Ion Ţiriac va demisiona de la şefia Federaţiei Române de Tenis. Hotărârea vine într-un moment greu pentru sportul românesc, în general, în contextul în care pandemia a afectat grav resursele și așa secătuite ale acestei activități de masă.

Ion Țiriac și-a anunțat colaboratorii apropiați că va demisiona în aceste zile, în mod oficial, din funcția de președinte.Alte ArticoleGeorge Simion, preşedintele AUR, îl acuză pe Gigi Becali că …Simona Halep, despre posibila adversară din optimi de la Australian …Federația Română de Rugby a făcut publice documentele omise …

Din informațiile ProSport, Țiriac a luat această decizie după ce a analizat foarte bine perspectivele pe care le are forul pe care îl conducea într-un an deosebit de greu, olimpic. Contextul pandemiei care a lovit întreaga lume a determinat Guvernul, conform unui material publicat în exclusivitate de sursa citată, să reducă bugetul MTS cu aproximativ 30 la sută, ceea ce, automat, se răsfrângea asupra fiecărei federații în parte.

Ion Țiriac a considerat că acesta este un moment potrivit pentru a lăsa locul altcuiva, care să fie mai motivat și mai deschis spre a rezolva problemele grave din tenisul românesc. Locul pe care îl lasă vacant va fi ocupat de un interimar până la viitoarele alegeri.

Bombă în sportul românesc! MTS s-a judecat cu FRT, iar relațiile nu au rămas deloc bune

De-a lungul ultimilor ani, Federația Română de Tenis a trăit în ape tulburi. Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat să o finanțeze și s-a ales cu un proces, pe care ulterior l-a și pierdut. Prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020, a cărei motivare a fost comunicată, Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat asupra nelegalității temeiului pentru care MTS a refuzat finanțarea Federației Române de Tenis.

De altfel, în luna iunie 2020, Ion Țiriac a putut deveni în mod oficial președinte al FRT, după ce a câștigat toate procesele intentate de contestatarii alegerilor pe care și le adjudecase în mod legal și fără drept de apel.

Hotărârea miliardarului român a fost oarecum anunțată de „semnalele” date în ultima perioadă de Țiriac. Declarațiile date pentru gsp sunt o dovadă a dezamăgirii simțite de fostul jucător de tenis în fața neputinței de a schimba radical sportul care i-a oferit cele mai mari satisfacții: „Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

„Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, afirma Ion Țiriac. Acum, după demisia lui, va fi extrem de interesant de văzut cine va candida pentru funcția supremă în tenisul românesc și ce proiect va avea viitorul președinte al FRT.

Citeşte şi: George Simion, preşedintele AUR, îl acuză pe Gigi Becali că a minţit: „Nu e adevărat. E în stilul lui, de multe ori expansiv”

Sursa: RomaniaTV

loading...