Rusia ameninţă să rupă legăturile cu Uniunea Europeană. „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!”

Rusia ameninţă să rupă legăturile cu Uniunea Europeană. „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!”

„Plecăm de la premisa că suntem gata (să facem asta – n.r.). În cazul în care vedem din nou (aşa cum am simţit deja de mai multe ori) că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!„, a declarat Lavrov, întrebat de moderatorul Vladimir Soloviov dacă Rusia se îndreaptă spre o ruptură cu UE, conform paginii web a MAE rus, citată de Deutsche Welle.

Relaţiile între Rusia şi Occident se află sub noi presiuni după arestarea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, voce critică la adresa Kremlinului, ceea ce a stârnit discuţii despre posibile noi sancţiuni.Alte ArticoleAnunţ şocant, restricţii anti-Covid pe termen neliminat în …Anul Nou Chinezesc 2021. Tradiţii şi superstiţii. Cum vor …Lista ACTUALIZATĂ a ţărilor pentru care se impune carantină …

Citeşte şi Traian Băsescu îl şcoleşte pe şeful diplomaţiei UE de la tribuna Parlamentului European: „Mai credeţi-i, dragi colegi, şi pe politicienii din Est care vă spun ce înseamnă Rusia”

Trei diplomaţi europeni au declarat joi pentru Reuters că Uniunea Europeană ar putea institui interdicţii de călătorie şi să îngheţe activele unor persoane din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, posibil chiar în această lună, după ce Franţa şi Germania şi-au semnalat dorinţa de a merge mai departe în această privinţă.

Presiunea pentru sancţiuni s-a intensificat după ce Moscova a provocat indignarea ţărilor europene săptămâna trecută prin expulzarea a trei diplomaţi – german, polonez şi suedez – fără a-l informa pe şeful politicii externe al UE, care se afla în acel moment la Moscova pentru o vizită. Parisul şi Berlinul susţin acum că trebuie să existe un răspuns.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a făcut afirmaţia menţionată într-un interviu care urmează să apară mai târziu în cursul zilei de vineri pe canalul de YouTube „Soloviov-Live”.

Citeşte şi Rusia a umplut închisorile cu susţinătorii lui Navalnîi. Arestaţii au fost mutaţi în centre pentru imigranţi, din cauza suprapopulării puşcăriilor

Sursa: RomaniaTV

loading...