Twitter nu va debloca contul lui Donald Trump nici dacă va deveni iar președinte: „Dacă ești scos de pe platformă, ești scos de pe platformă”

Twitter nu va debloca contul lui Donald Trump nici dacă va deveni iar președinte: „Dacă ești scos de pe platformă, ești scos de pe platformă”

Fostul președinte american Donald Trump nu va mai avea acces niciodată la Twitter, după ce i-a fost blocat contul urmărit de peste 88 de milioane de persoane, la scurt timp după asaltul asupra Capitoliului SUA. Reprezentanții companiei au considerat că Trump a incitat la violență, o acuzație de care se apără chiar în aceste zile prin intermediul avocaților, în Senatul SUA, în cel de-al doilea proces de impeachment.Fostul președinte american a fost blocat pe Twitter pe data de 8 ianuarie 2021, după ce Facebook și Instagram luaseră o măsură similară. Compania specificase la momentul respectiv faptul că decizia a fost luată „după o revizuire atentă a Tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump” şi „din cauza riscului de incitare în continuare la violenţă”. Directorul financial al Twitter a confirmat, la postul american CNBC, faptul că decizia nu va fi revizuită nici în cazul în care Donald Trump va câștiga un nou mandat la Casa Albă. „Dacă ești scos de pe platformă, ești scos de pe platformă”, a declarat Ned Segal, „indiferent dacă ești un simplu comentator, director, fost sau actual oficial”.”Amintițivă că politicile noastre sunt făcute pentru a asigura că oamenii nu incită la violență. Iar dacă cineva face asta va trebui să îl eliminăm de la utilizarea serviciului. Iar politicile noastre nu permis oamenilor să revină”, a mai spus acesta.Twitter a pierdut aproximativ 2.5 miliarde de dolari, în mai puțin de patru zile, după ce reprezentanții companiei au decis blocarea contului președintelui american Donald Trump, în urma protestelor violente de la Capitoliu.Declinul Twitter a venit după ce unii republicani au criticat platforma, ca urmare a decizie de blocare a președintelui în funcție Donald Trump. De altfel, mulți susținători au președintelui a decis să migreze către platforma alternativă Parler, între timp scoasă din magazinele Apple Store și Google Play și lăsată fără servere de către Amazon.Între timp, Twitter a reușit să recupereze pierderile din acele zile.Echipa de avocați a fostului președinte american cere achitarea lui Donald Trump, acuzat de instigare la violență în timpul protestelor de la Capitoliu, din data de 6 ianuarie. A patra zi procesului de impeachment ar putea fi și ultima, relatează Reuters.Davis Schoen, unul dintre avocații lui Trump, a anunţat că urmează să-şi prezinte argumentele timp de „trei-patru ore” în cursul zilei de vineri, fără să facă alte precizări.

Sursa: Observator