Un bărbat din Neamţ şi-a lovit fata cu coada de mătură până când i-a rupt mâna

Un bărbat din Neamţ şi-a lovit fata cu coada de mătură până când i-a rupt mâna

Încă un copil bătut în România. E al treilea caz şocant, devenit public, în mai puţin de o săptămână, de o violenţă extremă în care copiii sunt victime. O fată de 14 ani din Neamţ a ajuns la spital cu mâna ruptă, după ce tatăl ei a lovit-o cu sălbăticie cu o coadă de mătură.Tatăl fetei: Nu mai venea acasă, dădea să se înnopteze şi nu răspundea la telefon.

I-am dat de câteva ori cu coada măturii pe spate. M-a scos din sărite că spune minciuni. S-a învoit de la școală fără să știu eu.Aşa că a lovit-o orbeşte. Bărbatul de 41 de ani care şi-a bătut fata încearcă să justifice într-un fel bătaia cruntă. Dar nimic nu poate explica brutalitatea. Loviturile cozii de mătură i-au rămas imprimate fetei pe spate.

De frica tatălui, adolescenta a fugit din casă în pijamale şi şosete.Imediat după ce a fost bătută de tată, fata a reușit să fugă din casă și s-a refugiat în casa unei vecine de unde a și sunat la 112.Fata de 14 ani a ajuns la spital cu mâna luxată, iar medicii i-au pus-o în gips. Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Roman:

S-au evidențiat plăgi umăr stâng, hemotorace stâng, mâna stângă și cot stâng. Prezenta și plăgi pe coapsă.Fata a fost preluată în regim de urgenţă de Protecţia Copilului şi dusă într-un centru, departe de tată. Sora ei, de 9 ani, a rămas tot în grija lui. Bărbatul este divorţat de cinci ani, iar instanţa a hotârât să i le încredinţeze, după ce mama le-a părăsit. Tatăl fetei: Normal că îmi pare rău, că e copilul meu.

Le cresc singur de cinci ani. Se tot învoiește de la școală şi pleacă, nu se mai ţine de şcoală. Are prieteni care o trag în jos. Pleacă de acasă și nu mai răspunde.Simona Chirilă, asistent social: Pe diverse motive, s-ar fi învoit pe diverse probleme de sănătate care nu există. Tatăl s-a enervat, și-a ieșit din fire. Are un cerc de prieteni care tatăl spune că au o influență negativă.

Georgiana Moșu, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț: Existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității corporale a victimei, poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuinţă şi păstrarea unei distanţe de minim 100 de metri faţă de fiica sa.Magda Vasilache, purtător de cuvânt DGASPC Neamț: Este posibil să ajungă din nou la tată, în cazul în care se stabileşte că a fost un incident izolat.Oamenii din comunitate sunt şocaţi.

Sursa: Observator

loading...