Maşini confiscate în București pentru transport ilegal de deşeuri. Primarii din două sectoare se laudă cu ridicarea ”primei mașini”

Maşini confiscate în București pentru transport ilegal de deşeuri. Primarii din două sectoare se laudă cu ridicarea ”primei mașini”

Ministerul Mediului a anunțat că sâmbătă a fost confiscat primul autovehicul pentru transport şi depozitare ilegală de deşeuri, iar persoana care a fost prinsă în flagrant de către comisari de mediu şi poliţişti locali din Sectorul 5 a fost amendată cu 30.000 de lei.”Astăzi, 13 Februarie 2021, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi poliţiştii locali din sectorul 5 au suprins o autoutilitară care a depozitat ilegal deşeuri provenite din construcţii (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale. Acţiunea face parte din controalele demarate cu echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu şi poliţişti locali, la iniţiativa Ministerului Mediului, împreună cu Primăria Generală a Capitalei dar şi cu primăriile de sector din Bucureşti”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Mediului.Ulterior, atât primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, cât și primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, au anunțat ridicarea ”primei mașini” din București folosită pentru transport ilegal de deşeuri.Reprezentanţii Ministerului Mediului au explicat, pentru News.ro, că acţiunile din cele două sectoare ale Capitalei au avut loc aproape simultan. Mesajul edilului de la Sectorul 6: ”Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini! Mai am un mesaj: constructorii vor fi monitorizaţi cu precădere”.Mesajul edilului de la Sectorul 5: ”Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este primul edil din ţară şi din Capitală care a urmat întocmai dispoziţia ministrul Mediului, Tanczos Barna, referitoare la depistarea şi sancţionarea celor care aruncă deşeuri pe domeniul public. Primarul Sectorului 5 şi ministrul Mediului au avut o bună colaborare încă de la demararea acestor acţiuni”Ministerul Mediului a anunțat că au fost impuse dispoziţii de salubrizare a zonei afectate, până în data de 17.02.2021.

Sursa: Observator