Ministerul Sănătății nu exclude varianta vaccinării obligatorii: ”Există boli contagioase care ucid oamenii”

Ministerul Sănătății nu exclude varianta vaccinării obligatorii: ”Există boli contagioase care ucid oamenii”

Ministerul Sănătății nu exclude varianta vaccinării obligatorii. Conform anexei din 3 din proiectul de buget al ministerului Sănătății, se precizează că Ministerul Sănătății are ca priorități strategice pe termen mediul „demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației”.

„Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației, dar și obligația autorităților, în primul rând a Ministerului Sănătății, de a desfășura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea și siguranța vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinării va fi stabilită și obligația Ministerului Sănătății de a elabora și aplica un plan multianual de vaccinări și implicit, un plan multianual de achiziții de vaccinuri”.Alte ArticoleMedicul Emilian Imbri: „Nu vă faceţi iluzii că vaccinul …BILANȚ VACCINARE 13 FEBRUARIE. Peste 35.000 de persoane s-au …Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca va fi …

Citește și: Vaccinarea populației ar putea deveni OBLIGATORIE. Ce se arată într-un document al Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății nu exclude varianta vaccinării obligatorii în România

Ministerul Sănătății a reacționat prin purtătorul de cuvânt al instituției și susține că vaccinarea copiilor și populației se dovodește a fi importantă, în contextul pandemiei COVID. Prin urmare, instituția susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică.

”Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni. Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”,  a declarat Bogdan Oprea.

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în anul 2017 de către Guvernul Tudose. Aceasta a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere în Camera Deputaților, unde s-au introdus zeci de amendamente.

Sursa: RomaniaTV