Decizie MONSTRUOASĂ în Marea Britanie: persoanele sindromul Down au primit avize de neresuscitare

Decizie MONSTRUOASĂ în Marea Britanie: persoanele sindromul Down au primit avize de neresuscitare

Decizie monstruoasă în Marea Britanie. Organizaţia caritabilă Mencap a declarat că a primit în ianuarie sesizări de la persoane cu dizabilități de învățare că li s-a spus că nu vor fi resuscitați dacă se vor îmbolnavi de Covid-19.

Comisia pentru calitatea îngrijirii susţinea în decembrie că notificările neadecvate de ”a nu resuscita” au provocat decese potențial evitabile anul trecut.Alte ArticoleStare de urgenţă prelungită în Cehia, restricţii dure în …Fostul preşedinte argentinian Carlos Menem a muritMai mult de 15 milioane de oameni din Marea Bitanie au primit …

Ordinele de neresuscitare sunt de obicei făcute pentru persoanele care sunt prea fragile pentru a beneficia de resuscitare, dar organizația de caritate Mencap a spus că unele par să fi fost eliberate pentru oameni pur și simplu pentru că aveau un handicap de învățare, scrie Hotnews.

Dezvăluirea vine în timp ce activiștii pun presiuni din ce în ce mai mari asupra miniștrilor să reconsidere o decizie de a nu acorda persoanelor cu dizabilități de învățare prioritate pentru vaccinare. Există dovezi din ce în ce mai mari că chiar și cei cu dizabilități ușoare au mai mari riscuri să moară dacă se infectează cu coronavirus.

Deși unele persoane cu dizabilități de învățare, cum ar fi sindromul Down, se aflau în unul din cele patru grupuri stabilite de Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), pe care guvernul a promis că le va vaccina până mâine, multe dintre acestea au fost clasificate în categorii inferioare de nevoi și sunt încă aşteptare.

Decizie monstruoasă în Marea Britanie: pacienţii cu deficienţe de învăţare prezintă un risc de deces de 30 de ori mai mare decât alte persoane de aceeaşi vârstă

Cifrele Sistemului Național de Sănătăate din Marea Britanie publicate săptămâna trecută arată că în cele cinci săptămâni de la începutul celui de-al treilea lockdown, Covid-19 a reprezentat cauza a 65% din decesele persoanelor cu dizabilități de învățare.

Cifrele de la Oficiul de Statistică Națională arată că rata pentru populația generală a fost de 39%, deși cele două statistici sunt extrase din măsurători diferite.

Persoanele mai tinere cu dizabilități de învățare cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani prezintă un risc de 30 de ori mai mare să moară de Covid decât altele de aceeași vârstă, potrivit Public Health England.

Edel Harris, directorul executiv al Mencap, a declarat: „De-a lungul pandemiei, multe persoane cu dizabilități de învățare s-au confruntat cu discriminări șocante și obstacole în calea accesului la asistență medicală, cu notificări inadecvate A nu se resuscita în dosarele lor. Este inacceptabil faptul că în cadrul unui grup de oameni afectați atât de tare de pandemie și care chiar înainte de Covid mureau în medie cu 20 de ani mai tineri decât populația generală, mulți sunt lăsați pe afară, speriați”.

Citeşte şi: Chirurg de 36 de ani, mort după ce a primit a doua doză de vaccin. Ar putea fi primul deces din SUA cauzat de un răspuns imunitar întârziat la Covid

 

Sursa: RomaniaTV