Doi frățiori de 9 și 11 ani se zbat între viață și moarte, după ce au căzut într-un iaz, în Dolj. ”Rugați-vă pentru ei, încă sperăm la o minune!”

Doi frățiori de 9 și 11 ani se zbat între viață și moarte, după ce au căzut într-un iaz, în Dolj. ”Rugați-vă pentru ei, încă sperăm la o minune!”

Doi copii de 9 și 11 ani din Dolj se zbat între viață și moarte după ce au căzut într-un iaz amenajat la marginea localității Răcarii de Sus. Copiii au fost scoși din apă de săteni, iar echipajele de pe ambulanță au început imediat manevrele de resuscitare.Potrivit IPJ Dolj, cei doi copii sunt frați. S-ar fi jucat pe marginea iazului cu o minge, care a căzut în apă. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea și a căzut, iar celălalt a încercat să-i vină în ajutor, dar a căzut și el.Frățiorii au fost scoși din apă până la sosirea echipajelor de ambulanță. Imediat s-a început resuscitarea. Ulterior, ei au fost transportați de urgență la spital, unde încă se continuă manevrele de resuscitare, conform protocolului.”În caz de ger, de îngheț, de frig manevrele de resuscitare durează mai mult”, au transmis salvatorii cu privire la acest caz.Heleșteul în care au fost găsiți copiii este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, din Dolj, pe o proprietate privată și este prevazut cu indicatoare de avertizare.Părinții au participat alături de polițiști la extragerea celor mici din apă. Apelul la 112 a fost dat la ora 18.55.Pe pagina de Facebook Povestea Mea a fost lansat un apel la rugăciune pentru cei doi frățiori.”Vă rog din inimă, rugați-vă pentru 2 pui de om. Au 9 și 11 ani .. Imaginea este de acum 40 minute. Au vuit sirenele de au trezit un întreg sat. Răcarii de Sus, tremură acum în fața organelor de Poliție, Jandarmerie și Pompieri. Și o fac din teama de a nu pierde 2 copii, 2 (două) suflete minunate care până acum câteva ore râdeau și băteau mingea pe ulițele satului. Un joc copilăresc sau nu, i-a dus pe marginea unui lac amenajat. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat acolo sau cum au ajuns în mijlocul lui. Încă nu se cunoaște cât anume au stat până au fost descoperiți, știm doar că o întreagă suflare se roagă pentru cei 2 să aibă cea mai mică șansă. Noi am luat legătura cu familia unuia dintre copii și a rămas să-i vizităm mâine pentru a afla mai multe detalii, să ne pregătim să-i ajutăm în caz de nevoie. Inimile sunt cât un purice, încă tremurăm – am stat aproape 2 (două) ore în satul durerii, unde toată lumea plânge de necazul care s-a abătut asupra urbei. Încă sperăm într-o minune și ne rugăm să se întâmple ceva bun, să rămână doar o amintire neplăcută”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.

Sursa: Observator

loading...