Efectele teribile ale coronavirusului, unei femei i s-au amputat trei degete. Imagini de groază cum acţionează Covid FOTO

Efectele teribile ale coronavirusului, unei femei i s-au amputat trei degete. Imagini de groază cum acţionează Covid FOTO

Medicii italieni care au trebuit să-i taie degetele femeii, au numit cazul acesteia „o manifestare severă” a coronavirusului. Se crede că mai multe cheaguri de sânge au întrerupt alimentarea către degete şi astfel s-a ajuns la cangrenă. Imagini teribile cum acţionează Covid s-au viralizat în toată lumea.

Daily Mail scrie că s-a descoperit la mulți pacienți că noul coronavirus provoacă leziuni severe ale vaselor de sânge, provocând blocaje periculoase cunoscute sub numele de cheaguri de sânge. Cheagurile pot deveni fatale dacă migrează către organele majore, cum ar fi plămânii, și le întrerupe alimentarea cu sânge. Atunci când răspunsul imunitar apare în exces, poate deteriora țesutul sănătos. Dacă vasele de sânge sunt afectate, acestea se pot sparge, provocând scăderea tensiunii arteriale și creșterea șanselor de formare a cheagurilor.Alte ArticoleZiua Îndrăgostiţilor 2021. Mesaje frumoase de Ziua ÎndrăgostiţilorTradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce trebuie să …Mihaela Bilic a fost dată afară de la ”Arena Bucătarilor”. …

În cazul de faţă, medicii din Fermo au testat-o pe femeie în martie 2020 ​​pentru coronavirus din cauza pandemiei și rezultatul a fost pozitiv. Cu toate acestea, ea nu avea simptome ale coronavirusului, totuşi o lună mai târziu s-a întors la spital după ce indexul, inelul și degetul mic de pe mâna dreaptă s-au înnegrit. Ea dezvoltase o cangrenă uscată, care rezultă atunci când fluxul de sânge către o anumită parte a corpului se blochează.

Citeşte şi Subprefectul de Timiş a murit din cauza COVID-19. Elena Popa se internase cu simptome minore

Medicii i-au administrat heparină, un medicament anti-coagulant folosit pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și pentru a trata atacurile de cord, apoi chirurgii i-au amputat cele trei degete. Experții au examinat țesutul mort la microscop și au văzut semne de tromboză intravasculară.

Tromboza se produce atunci când se formează cheaguri de sânge în artere și vene, care pot bloca inima (provocând un atac de cord), creierul (un accident vascular cerebral) sau plămânii (embolie pulmonară).

Aşa arată mâinile femeii de 86 de ani:

Profesorul Graham Cooke, implicat în Institutul Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie a spus: „Este important să rețineți că Covid este o boală multi-sistem. „Cred că una dintre caracteristicile care par să o separe de alte boli virale severe este această stare hipercoagulabilă care pare să fie asociată cu boala ulterioară”.

Medicii spun că au observat o cantitate considerabilă de pacienți cu Covid-19 cu probleme de coagulare a sângelui, provocând îngrijorare, boala fiind atât o infecție vasculară, cât și una respiratorie.

Citeşte şi Studii îngrijorătoare, Covid-ul se manifestă şi la şase luni de la îmbolnăvirea pacienţilor. Ce simptome prezintă cei afectaţi

Nu este prima dată când un pacient Covid are nevoie de amputarea degetelor, mai scrie sursa citată. Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Studio City, California, a avut două degete amputate ca urmare a unor leziuni extinse ale țesuturilor și mușchilor, după ce a contractat Covid într-o excursie la schi cu un grup de prieteni din nordul Italiei, în februarie anul trecut.

De asemenea, un tată a doi copii, din Cardiff, Țara Galilor, și-a pierdut degetul mare stâng, degetul arătător și jumătate de deget, anul trecut, după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus și a petrecut 61 de zile conectat la un ventilator.

Sursa: RomaniaTV

loading...