Traian Băsescu: „Florin Cîţu este un propagandist. Creşterea pensiilor este prevăzută în programul de guvernare, nu în cel electoral, cum a minţit premierul”

Traian Băsescu: „Florin Cîţu este un propagandist. Creşterea pensiilor este prevăzută în programul de guvernare, nu în cel electoral, cum a minţit premierul”

Traian Băsescu l-a contrazis pe premierul Florin Cîţu, care declarase în urmă cu câteva zile că majorarea punctului de pensie anual a fost o idee din campania electorală, dar nu se regăseşte în programul de guvernare votat de Parlament. Fostul preşedinte a citat din respectivul program de guvernare, indicând şi pagina unde se vorbeşte despre creşterea pensiilor.

„Niste lasi, care nu-si asuma sa spuna adevarul poporului, nu pot sa spuna „nu am bani, nu pot sa fac indexarea”. Cand le convine fac comparatia cu alocarile bugetare din 2020, apoi cu cele din 2019, o dau cum le convine. M-am uitat la premier, care am crezut ca e un tehnocrat, dar este un propagandist.Alte ArticoleDiana Șoșoacă susține că George Simion se află între ciocan …Clotilde Armand face acuzații dure la adresa angajaților din …Omul de afaceri despre care Diana Şoşoacă spune că ar conduce …

Ii citez clar din programul de guvernare votat de Parlament, asta nu mai e gluma. Asta are putere de lege. Gasim asa, la pagina 155 a programului de guvernare: „sustine aplicarea generala a principiului contributivitatii si va continua sa majoreze anual punctul de pensie, pentru a acoperi 100% inflatia si minim 50% din rata cresterii salariului mediu brut pe economie.

Asta inseamna 2,1 % inflatia si cresterea a fost de 8,2%. Deci pensiile trebuiau crescute de la 1 ianuarie cu 6,8%. Guvernarea asta nu are ca rezultat decât discreditarea guvernului si revolta populatiei.

Scandalurile sunt normale in momentul de fata, pentru ca suntem in niste contradictii formidabile in raport cu programul de guvernare. Toata lumea se da cu capul de pereti cu sanatatea, ori la Sanatate vedem o reducere cu 11,1% a bugetului Sanatatii.

La Ministerul Sanatatii anul trecut bugeul a fost de 19,7 miliarde, iar anul acesta este de 17,5 miliarde. Asta inseamna ca acea prioritate declarata este o minciuna. Presedintele iese si ne spune cum e prioritara educatia, ori bugetul este de 2,78%. In anul 2010, cand eu am avut curaj si am spus masurile pe care le iau in plina criza, dar in acea criza am avut 3,3%, iar in 2011, an de redresare bugetul Educatiei a fost 4,1%.”, a declarat Traian Băsescu în exclusivitate la România TV.

Traian Băsescu face praf partidul AUR şi pe Diana Şoşoacă

Întrebat ce părere are despre scandalul iscat în partidul revelaţie de la alegerile parlamentare, care a intrat în Parlament cu 10% din voturi, Traian Băsescu a spus că Diana Şoşoacă şi George Simion sunt specialişti ai „patriotismului lătrat”.

„Pe mine nu o sa ma aduceti in mocirla lui Sosoaca. Va pot spune insa ca, dupa imaginea publica, suntem intr-o epoca cu doua caracteristici: guvernarea prin propaganda si patriotismul latrat. Doamna Sosoaca este mare experta a patriotismului latrat, dar daca o intrebi ce a facut pentru Romania, nu are ce sa spuna.

La fel si presedintele AUR. Astia arata ca niste epigoni ai lui Vadim, dar macar ala citise, stia sa vorbeasca. Astia sunt niste ingalati, vai mama lor, au luat tricolorul in mana si poporul in gura. Vai si de mama celor care i-au votat”, a adăugat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă susține că George Simion se află între ciocan și nicovală: ”E pus sub presiuni”

Sursa: RomaniaTV

loading...