Dan Barna, după ședinţa coaliţiei: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței de plen reunit de miercuri

Dan Barna, după ședinţa coaliţiei: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței de plen reunit de miercuri

„Am discutat despre o temă importantă, atât pentru USR-PLUS, cât şi pentru întreaga coaliţie, cea legată de pensiile speciale şi, pe termen scurt, subiectul pensiilor speciale ale parlamentarilor. Pe agenda Biroului permanent reunit de mâine dimineaţă va fi acest subiect, astfel încât miercuri, când va fi o şedinţă de plen reunit, sper să avem pe ordinea de zi regulamentul privind deputaţii şi senatori, astfel încât să votăm, să vedem dacă reuşim miercuri, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, un prim pas necesar, un prim pas promis, o primă obligaţie morală pe care ne-am asumat-o şi pe care o vom duce la îndeplinire fără doar şi poate”, a spus Dan Barna, după şedinţa coaliţiei de guvernare de luni, la Parlament.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre eliminarea pensiilor speciale: „Până de Paşte am putea să le tăiem pe ale primarilor şi parlamentarilor”Alte ArticoleEuroparlamentarul Dragoş Pîslaru, mesaj pentru Guvernul Cîţu: …Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii coaliţiei de guvernare …PSD anunţă că va depune amendamente pentru creşterea pensiilor …

Vicepremierul Dan Barna a mai spus că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este un pas firesc, iar pentru celelalte categorii „avem un grup de lucru prin care analizăm care este abordarea sustenabilă şi funcţională juridic”.

„Eu vreau să ieşim din logica aceasta a ipocriziei retorice, pe care o vedem pe diverse spaţii media legată de pensiile speciale. Fiecare categorie de pensii, numită specială la modul generic, trebuie să aibă o reglementare şi o lege distinctă tocmai pentru a evita problemele de constituţionalitate pe care le-am avut în legislatura anterioară. Într-adevăr, colegul meu, vicepremierul Kelemen Hunor, şi-a exprimat nişte rezerve legate de această abordare, dar ceea ce spune este hai să facem paşii pe care putem să-i facem. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt un pas firesc, logic. Pentru celelalte categorii avem grupul de lucru prin care analizăm care este abordarea sustenabilă şi funcţională juridic, astfel încât să putem lua deciziile de a rezolva această situaţie, fie că rezolvarea înseamnă impozitarea, în unele situaţii, unde CCR a spus că nu se poate mecanismul acesta al eliminării, fie eliminare în alte situaţii”, a completat vicepremierul Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna a adăugat că Ministerul Muncii va veni cu propuneri pentru fiecare categorie, iar termeneul este de două luni în care pot fi propuse variante pentru fiecare categorie de pensii speciale.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Pensiile speciale au crescut cu 60% în ultimii 4 ani. Ele sunt plătite din banii pe care statul ni-i ia nouă”

Sursa: RomaniaTV

loading...