Virgil Musta, despre măştile neconforme depistate de personalul medical. „S-au trezit în ATI că respiră prea uşor. Căzuseră filtrele!”

Virgil Musta, despre măştile neconforme depistate de personalul medical. „S-au trezit în ATI că respiră prea uşor. Căzuseră filtrele!”

Virgil Musta a vorbit despre măştile neconforme în contextul în care zece percheziții au avut loc, luni, în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal de înșelăciune, privind achiziționarea unor măști de protecție care ar fi contrafăcute.

Virgil Musta, despre măştile neconformeAlte ArticoleGabriela Firea, propunere de ultimă oră în privința vaccinării …Cât durează imunitatea oferită de vaccinul anti-Covid. Beatrice …MAE: Persoanele care ajung din Marea Britanie și intră în …

„Este vorba despre măştile achiziţionate anul trecut, în luna noiembrie. Atunci angajaţii spitalului s-au trezit în ATI şi pe Secţie că respiră prea uşor. Căzuseră filtrele. Au ieşit repede, apoi s-au verificat filtrele măştilor proaspăt achiziţionate şi atunci am observat cu toţii că filtrele se desprind prea repede. Imediat s-a luat măsura să nu se mai dea măşti la personal, din acel lot. Toţi au purtat măşti din acel lot, în perioada respectivă, dar destul de repede s-a depistat că sunt neconforme. Spre norocul nostru, mai aveam în stoc măşti de protecţie”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru News.ro.

Aproape 12.000 de măşti neconforme, dintr-un lot de 25.000, au fost descoperite la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, în 13 noiembrie 2020. Anunţul a fost făcut atunci de managerul unităţii sanitare, care a explicat şi cum personalul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu măştile pe care le-a primit spitalul. Prejudiciul cauzat spitalului se ridica la nu mai puţin de 120.000 de euro, bani pe care unitatea i-a plătit pentru a achiziţiona aceste măşti.

Dr Virgil Musta atrage atenţia: Anticorpii după vaccin ajung la un nivel mare de protecție în a 3-a săptămână după prima doză

„Le-am retras de pe secţii. Vorbim de măşti FFP3, o anumită marcă, cărora efectiv le pica filtrul care era aplicat pe ele. Aceste măşti au fost cumpărate prin achiziţie, de spitalul nostru, aveau toate certificatele în conformitate. Am luat legătura cu distribuitorii care ne-au asigurat de toată buna lor credinţă şi că sunt la dispoziţia autorităţilor, dar din nefericire, din 25.000 de măşti să ai 12.000 de măşti neconforme înseamnă efectiv crimă. Nu poţi să pui oamenii să poarte măşti neconforme, să intre în zona roşie cu aceste măşti prin care, practic, inhalezi tot aerul contaminat cu SARS CoV-2 şi după aceea să mai ai pretenţia ca personalul medical să fie sănătos. Cine face acest gen de lucru face o crimă la adresa personalului medical. Vorbim de crimă. (…) Practic, erau amestecate măşti bune cu măşti care nu erau conforme”, a declarat la acea vreme medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

„Noi am înştiinţat imediat pe grupul de urgenţă organizat la nivelul judeţului, am înştiinţat Poliţia şi DSP care, la rândul lor, au trimis mai departe avertismentul. Am înştiinţat inclusiv distribuitorii pentru că, unde au mai vândut, să le retragă şi am sesizat că o parte din măşti erau conforme, dar cealaltă parte, jumătate din măşti, erau neconforme. Practic, erau amestecate măşti bune cu măşti care nu erau conforme”, a adaugat Cristian Oancea.

Sursa: RomaniaTV

loading...