A murit un fotbalist legendar

A murit un fotbalist legendar

A murit un fotbalist legendar. Atacantul argentinian Leopoldo Jacinto Luque, autor a mai multor goluri decisive la Cupa Mondială de fotbal din 1978, câştigată pe teren propriu de selecţionata „Albiceleste”, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 71 de ani, în urma unei crize cardiace, au anunţat surse medicale, citate de AFP.

Fostul jucător al echipelor River Plate şi Union Santa Fe fusese spitalizat la Mendoza, oraş de la poalele Anzilor din vestul ţării, după ce se infectase cu coronavirus.Alte ArticoleFotbalistul Vincent Jackson a murit subit la 38 de aniEXCLUSIV. Cu ce se tratează Mitică Dragomir de Covid: „Arbidolul …CTP după eliminarea Simonei Halep de la AusOpen: „Îmi …

A murit un fotbalist legendar. Luque, autor a 22 de goluri în 45 de selecţii la echipa naţională, a marcat patru goluri la această primă Cupă Mondială câştigată de Argentina, alături de Mario Kempes şi Daniel Passarella.

În competiţia organizată sub patronajul juntei militare aflate la putere la acea vreme în Argentina, Luque a adus egalarea în primul meci câştigat cu Ungaria (2-1), a marcat golul victoriei cu Franţa (2-1) şi apoi a înscris o dublă în meciul cu Peru (6-0), care a calificat Argentina în finală.

Fotbalistul Vincent Jackson a murit subit la 38 de ani

Argentina a câştigat finala cu Olanda (3-1 după prelungiri) de pe Stadionul Monumental, al clubului River Plate, pe care Luque a strălucit cu „milionarii”, înscriind 75 de goluri în 176 de meciuri şi cucerind cinci titluri de campion al Argentinei.

După retragerea din activitatea de jucător, el a antrenat mai multe cluburi din provincia Mendoza.

Sursa: RomaniaTV

loading...