Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță. Ministrul Muncii anunță ajutor pentru sectorul HoReCa

Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță. Ministrul Muncii anunță ajutor pentru sectorul HoReCa

Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță.Ministrul Muncii susține că voucherele de vacanță nu au fost folosite în 2021, fiind un an pandemic. Aceasta susține că ajutorul pentru HoReCa este unul destul de mare, statul putând ajuta cu o parte din salariile zilierilor.

Raluca Turcan anunță că în două săptămâni vor fi anunțate noi legi ”surpriză” care vor ajuta la economia României.Alte ArticoleApare o nouă lege pentru pensionarii cu venituri mici. Anunţul …Francezii dau lecţii autorităţilor române. În timp ce studenţii …Ludovic Orban: Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului …

Citește și: Raluca Turcan, anunţ important despre salariile şi pensiile românilor: Aceasta e realitatea! – LIVE TEXT şi VIDEO

Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță. Ajutor pentru sectorul HoReCa

„În privinţa tichetelor de vacanţă lucrurile sunt nuanţate. Voucherele de anii trecuţi se pot folosi şi în 2021. Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Anul trecut a fost an pandemic, iar tichetele nu au fost folosite. Ajutorul pentru HoReCa este destul de mare. Pe perioada de vară se poate angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor.

Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate, avem zilierii şi sezonierii. Pe lângă acestea, în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care va ajuta chiar şi la economia României”, a adăugat ministrul Muncii.

Apare o nouă lege pentru pensionarii cu venituri mici

Raluca Turcan a declarat în exclusivitate la Romania TV faptul că în paralel cu legea pensiilor va trece prin ședința de guvern și un proiect despre consumatorul vulnerabil. Ministrul Muncii susține că legea va trece în cel mult două săptămâni.

”În paralele cu legea pensiilor noi vom trece prin şedinţa de guvern un proiect despre consumatorul vulnerabil, spre exemplu un pensionar care are o pensie mică şi nu poate plăti factura la energie. Credem că legea va trece în cel mult două săptămâni. Noi vrem să dăm şi garanţii că orice proiect făcut are susţinere financiară. Noi plătim ca minister ajutorul pentru încălzire. Acesta va fi înlocuit cu legea consumatorului vulnerabil, unde vor fi plătite şi alte lucruri” , a declarat Ministrul Muncii la România TV.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...