CTP după eliminarea Simonei Halep de la AusOpen: „Îmi pare rău că nu a încercat să câștige”

CTP după eliminarea Simonei Halep de la AusOpen: „Îmi pare rău că nu a încercat să câștige”

CTP după eliminarea Simonei Halep: „Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața marii Serenei Williams. Îmi pare rău că nu a încercat să câștige. Două erau elementele cruciale pe care le anunțam: serviciul și apoi încercarea de a lua inițiativa, de a ataca prima și a risca lovitura decisivă, să nu o lase pe adversară să-și facă jocul.

În situația asta Serena nu putea fi învinsă. Serviciul nu i-a funcționat ca până acum și asta i-a permis Serenei să revină. Halep nu a încercat să ia prima inițiativa.Alte ArticoleSimona Halep – Serena Williams online Eurosport. Meciul …SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS 3-6, 3-6 şi Simona părăseşte …Simona Halep – Serena Williams, s-a decis ora confruntării …

Chiar și la 3-1 pentru Simona ea nu a condus acest meci. Meciul a fost jucat după Serena: când a jucat a câștigat, iar când nu i-au intrat a luat 2 puncte Simona.

Nu sunt trist după acest meci. Sunt fanul Serenei în meciul viitor cu Naomi. Serena Williams nu a fost imbatabilă, mai exact la mingile joase. Simona ar fi putut să facă mai mult pentru a echilibra jocul”, a spus scriitorul și gazetarul CTP după eliminarea Simonei Halep, la postul Digi24.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS 3-6, 3-6 şi Simona părăseşte Australian Open 2021

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open.

Halep a început pasiv meciul cu Williams, cedând iniţiativa adversarei. Sportiva de 29 de ani a fost prea preocupată să nu greşească, să returneze mingea în teren şi nu şi-a asumat responsabilitatea de a finaliza punctele cu lovituri câştigătoare. Cu acelaşi serviciu al doilea penalizabil, Simona Halep a mizat mult pe erorile de rever al rivalei, care au fost destule, dar nu decisive, a eşuat în a lungi punctele şi i-a provocat prea puţină sudoare Serenei Williams, care nu a refuzat invitaţia de a domina.

Americanca a confirmat afirmaţiile antrenorului ei, Patrick Mouratoglou, şi a arătat o bună mobilitate, a pus o presiune constantă asupra jucătoarei române şi, făcând majoritatea punctelor, a câştigat destul de facil primul set.

În setul al doilea, Halep a fost mai agresivă şi a pus mai multă incisivitate în jocul ei, cu mingi mai lungi şi mai bine plasate. Însă Williams s-a clătinat, dar nu s-a prăbuşit. Ea a ieşit cu bine dintr-un început de set secund complicat şi a fost de neoprit în a-şi continua drumul către cel de-al XXIV-lea titlu de grand slam.

Williams a condus cu 2-0, după un break în ghemul secund, dar, rispind câteva puncte uşoare, americanca şi-a cedat serviciul în ghemul următor.

Halep a egalat la 2, scor la care Willims şi-a făcut din nou serviciul şi a revenit la conducere. Într-un ghem disputat, ce de-al şaselea, românca a ratat două ocazii de a face 3-3, iar Williams s-a desprins, la 4-2, după un nou break. Avantajul acestui break a fost suficient pentru ca Serena Williams să câştige primul set, cu 6-3, după 36 minute.

Simona Halep a reuşit să câştige un alt ghem lung, în debutul setului secund, apoi a obţinut break-ul, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Seria de ghemuri pierdute pe propriul serviciu a continuat până la 3-2, când Williams a egalat. În ghemul al şaptelea, Halep a salvat cinci mingi break, între care un 0-40, înainte de a-şi pierde din nou serviciul. După ce a condus cu 3-1, jucătoarea română nu a mai reuşit nimic pe tabelă şi Williams a încheiat meciul cu un alt 6-3, după o oră şi 21 de minute de joc.

Anterior, Williams conducea cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

Serena Williams va evolua în semifinale cu japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu 850.000 de dolari australieni (545.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în sferturi primesc un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) fiecare şi câte 430 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.  Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la Antipozi a fost disputarea finalei ediţiei din 2018, când a fost întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Sursa: RomaniaTV

loading...