Donald Trump, așteptat cu aplauze și urale de sute de simpatizanți, de Ziua Președintelui: „Îl iubim pe Trump! USA! USA!”

Donald Trump, așteptat cu aplauze și urale de sute de simpatizanți, de Ziua Președintelui: „Îl iubim pe Trump! USA! USA!”

Donald Trump a avut parte de o primire călduroasă în West Palm Beach, Florida, pentru prima oară de la achitarea în procesul de impeachment din Senat. Sute de susținători, cu megafoane, steaguri și pancarte „Make America Great Again” (MAGA), s-au aliniat pe marginea unei șosele pentru a-și exprima susținerea pentru fostul președinte american.Simpatizanții fostului lider de la Casa Albă s-au adunat în fața complexului de lux Mar-a-Lago, acolo unde Trump și-a petrecut ultimele zile. Pe drumul de la terenul de golf spre reședință, fostul președinte a avut parte de o primire plină de entuziasm, ce a adus aminte de adunările electorale din perioada campaniei pentru prezidențiale.Aliniați pe marginea drumului, mulți fără măști de protecție, dar dotați cu diferite steaguri și pancarte, susținătorii au așteptat înflăcărați trecerea convoiului, deși Donald Trump nu i-a salutat decât dincolo de geamurile fumurii.”Mișcarea noastră istorică, patriotică și frumoasă de a face America măreață din nou de abia a început”, transmitea fostul președinte, după aflarea rezultatului privind votul de impeachment din Senatul SUA.Declarația a dat naștere la speculații, în ultimele zile, iar nu puțini sunt cei care se întreabă dacă Trump, în vârstă de 74 de ani, intenționează să mai candideze în 2024 pentru fotoliul de la Casa Albă. Donald Trump a fost achitat în al doilea proces de impeachment din Congresul SUA. Democrații îl acuzaseră de instigare la violență după protestele violente de la Capitoliul SUA, în care au murit cinci oameni, însă nu au reușit să adune numărul necesar de voturi în Senat, camera decizională.Fostul preşedinte american Donald Trump a fost achitat, sâmbătă, după votul din Senat, de acuzaţia de incitare la insurecţie în legătură cu violenţele din data de 6 ianuarie. Dintre senatori, 43 au votat vinovat, iar 57 au votat nevinovat, astfel că Trump a fost achitat, neîntrunindu-se voturile necesare pentru ca fostul preşedinte să fie declarat vinovat.Votul a venit în a cincea zi a procesului în Senat, după ce luna trecută Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor. Trump era acuzat că discursurile sale i-au încurajat susţinătorii să ia cu asalt Capitoliul în 6 ianuarie.

Sursa: Observator

loading...