Francezii dau lecţii autorităţilor române. În timp ce studenţii din ţara noastră îşi iau adio de la gratuitatea de tren, în Franţa elevii primesc saci cu alimente – FOTO

Francezii dau lecţii autorităţilor române. În timp ce studenţii din ţara noastră îşi iau adio de la gratuitatea de tren, în Franţa elevii primesc saci cu alimente – FOTO

Francezii dau lecţii autorităţilor române. Ruxandra I., o studentă care învață în Franța, a postat o fotografie  cu demersurile pe care guvernul francez le-a luat în ceea ce priveşte studenţii, scoţând în evidenţă modul în care a gestionat guvernul Cîţu problemele de această natură.

Francezii dau lecţii autorităţilor române. Cum gestionează guvrenul francez problema studenţilorAlte ArticoleLudovic Orban: Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului …UDMR ar putea ceda PNL postul de prefect la Cluj. Ce vrea la …Premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, convocaţi …

”Jurnal de călătorie-Franța 2021:

Sunt în autobuz. Mă duc spre cămin și car în spate un sac foarte greu. E un sac cu alimente de bază primite gratuit de toți studenții care studiază în Franța: străini, bursieri sau restanțieri, nu contează. Mă doare umărul, dar știu că săptămâna asta nu mai trebuie să merg la cumpărături; am primit paste și sos pentru ele, conserve, orez, pâine, lapte, săpun, periuța și pastă de dinți pentru ea, chiar și dulciuri. Săptămâna viitoare voi merge iar, e un sistem creat pentru a ajuta studenții să traverseze această perioadă grea. Tot azi am fost la cantină, mi-am luat 2 porții de mâncare cu câte 1€ fiecare. Da, ați citit bine: 1€ pentru o porție de mâncare gătită, salată, desert și pâine. Așa a hotărât președintele Macron pentru studenți; tot așa, pentru a-i ajuta pe timp de pandemie.

Colegii mei din România au fost la protest vineri, la Gara de Nord. Le-a fost luată gratuitatea pe tren și încearcă să rezolve cumva. Îmi pare rău că nu am putut fi și eu alături de ei, dar deh..așa-i la noi, nu?”, a scris Ruxandra I. pe Facebook.

Guvernul Cîtu a adoptat o ordonanţă de urgentă cu toate tăierile anunţate în ultimele zile. Sporuri plafonate, tăierea voucherelor de vacantă şi reducerea indemnizatiei de hrană. De asemenea, se menţine gratuitatea pentru studenți la călătoriile cu trenul dar doar pe ruta dintre domiciliu și facultate.

Călătorii cu trenul gratuite pentru studenţi doar pe ruta localitatea de domiciliu – localitatea unde se află facultate, a anunţat președintele PNL, Ludovic Orban.

„Am văzut că a fost prezentată şi informaţia pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenţilor într-un mod care nu e conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menţine gratuitatea pentru studenţi, dar se va menţine pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care îşi efectuează studiile. Nu se renunţă la gratuitatea pe transportul către facultate şi de la facultate către casă. De asemenea, evident, vor beneficia în continuare de nişte reduceri ale cuantumului călătoriilor, de care au beneficiat. Din păcate, a fost transmisă public informaţia, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate”, a anunţat preşedintele PNL Ludovic Orban.

Jurnal de călătorie-Franța 2021:

Sunt în autobuz. Mă duc spre cămin și car în spate un sac foarte greu. E un sac cu…

Publicată de Ruxandra Ionescu pe Marţi, 16 februarie 2021

Citeşte şi: Călătorii cu trenul gratuite pentru studenţi doar pe ruta localitatea de domiciu – facultate

Sursa: RomaniaTV

loading...