Hitul Jerusalema a revendicat drepturile de autor în Germania, pentru difuzarea unor clipuri realizate de amatori

Hitul Jerusalema a revendicat drepturile de autor în Germania, pentru difuzarea unor clipuri realizate de amatori

Hitul Jerusalema a revendicat drepturile de autor în Germania. Cântecul DJ-ului sud-african Master KG, devenit graţie ritmului său antrenant o armă împotriva tristeţii într-un an marcat de pandemie, a inspirat ”provocarea de dans Jerusalema‘‘. Mii de anonimi s-au filmat şi au distribuit pe reţelele sociale mici clipuri în care dansează pe această piesă.

În Germania, ca şi în alte părţi ale lumii, provocarea a fost pusă în aplicare de colegi din companii, administraţii sau spitale.Alte ArticoleÎnchiderea frontierelor de către unele state europene provoacă …Un bărbat a raportat o crimă fictivă pentru ca autorităţile …O barjă cu peste 700 de pasageri a eşuat pe râul Congo din …

Inspirată din gospel şi concepută ca un fel de rugăciune pozitivă, piesa este interpretată în limba zulu de cântăreaţa Nomcebo Zikode.

Citeşte şi: VIDEO Angajaţii firmei de salubritate a Sectorului 4 au dansat Jerusalema în curtea societăţii

Hitul Jerusalema a revendicat drepturile de autor în Germania

În landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei, serviciile Ministerului de Interne regional au avut surpriza neplăcută de a primi o factură ”grea” pentru prestaţiile mai multor unităţi de poliţie.

„Este exact că Ministerul de Interne a soluţionat revendicările Warner Music pentru mai multe secţii de poliţie în cadrul ‘Jerusalema Challenge’ „, a declarat luni serviciul de presă pentru AFP, confirmând informaţiile publicate de media germane.

”Din motive contractuale”, ministerul nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire la sumele solicitate, calificate drept ”substanţiale” de presă.

Potrivit revistei Focus, scrisori de atenţionare cu privire la drepturile de utilizare a melodiei au fost trimise de către gigantul american Warner Music către mai multe administraţii sau companii germane, scrie Agerpres.

Întrebată de revistă, Warner Music Germania şi-a justificat demersul: ”Suntem încântaţi că fanii susţin ‘Jerusalema’. Dar dacă organizaţiile din Germania folosesc piesa pentru a se promova, credem că trebuie să fie autorizate. În aceste vremuri tulburi, este mai important ca niciodată ca artiştii să fie remuneraţi pentru muzica lor atunci când este utilizată de alţii pentru a-şi spori reputaţia”.

Sursa: RomaniaTV

loading...