BILANȚ VACCINARE 17 FEBRUARIE. Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

BILANȚ VACCINARE 17 FEBRUARIE. Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

BILANȚ VACCINARE 17 FEBRUARIE. În total, de la debutul campaniei de vaccinare COVID din România au fost administrate 1.240.408 doze de vaccin COVID. Dintre care, 1.140.053 doze de vaccin Pfizer, 74.116 Moderna și 26.239 de AstraZeneca.

Citește și: Persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID cu anticorpi sau plasmă trebuie să își AMÂNE vaccinareaAlte ArticolePersoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru …Alte 300 de milioane de doze de vaccin de la Moderna vor fi livrate …Bilanţ coronavirus 17 februarie. Puţin peste 2.800 de cazuri …

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 17 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

BILANȚ VACCINARE 17 FEBRUARIE. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021. Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021. Menționăm că 8 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Cât durează imunitatea după vaccinul COVID. Anunțul făcut de autorități

Autoritățile estimează că imunitatea după cele trei vaccinuri existente în România durează cel puțin un an, conform coordonatorului campaniei de vaccinare COVID din România. Datele disponibile până în prezent arată un răspuns imun după opt luni de la vaccin, prin urmare autoritățile anticipează o durată de cel puțin un an de răspuns imun. Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță face referire la cele trei vaccinuri disponibile în România până în prezent: Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

”Avem date disponibile la opt luni care arată cât se poate de bine. Răspunsul imun se păstrează, ceea ce înseamnă că anticipăm o durată de cel puțin un an a acestui tip de răspuns imun. După cum știm, studiile care evaluează durata răspunsului imun se întind pe o perioadă de 24 de luni, ceea ce înseamnă doi ani. Această perioadă nu a fost aleasă întâmplător pentru că se anticipează chiar o durată a răspunsului imun care depășește această perioadă, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a culege date și pentru a veni cu dovezi”, a răspuns Valeriu Gheorghiță.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...