Bill Gates: „Ţările bogate ar trebui să treacă la carne 100% sintetică”

Bill Gates: „Ţările bogate ar trebui să treacă la carne 100% sintetică”

Bill Gates precizează în noua sa carte, „How to Avoid a Climate Disaster”, că politicile guvernamentale sunt necesare pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

Într-un interviu acordat revistei MIT Technology Review, a spus că unele ţări ar trebui să renunțe la consumul de carne de vită, dat fiind faptul că acest sector contribuie în mod masiv la emisiile de metan.Alte ArticoleGraniţe închise în Germania. Sfaturile MAE pentru româniJohnson&Johnson a depus cerere de autorizare a vaccinului …Vulcanul Etna a erupt din nou. Este una dintre cele mai mari …

„Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust”, a spus Bill Gates.

Citeşte şi: Bill Gates: „Rezolvarea pandemiei este foarte, foarte uşoară”. Vrea să investească 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut masiv între 2000 și 2017, ducând la ceea ce cercetătorii cred că ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului.

„Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, susține dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford, scrie Digi 24.

Bill Gates: „Spre deosebire de Elon Musk, nu sunt interesat de Marte”

Spre deosebire de directorul general al Tesla, Elon Musk, şi de şeful Amazon, Jeff Bezos, Bill Gates afirmă că nu este interesat să trimită oameni în spaţiu, transmite CNBC.

”Este important de spus că ceea ce a făcut Elon cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii făcute vreodată în legătură cu schimbările climatice. Ştiţi, nu este o idee bună ca Elon să fie subestimat”, a declarat Gates pentru podcastul ”Sway” al Karei Swisher, adăugâbd însă că el nu este o persoană ”interesată de Marte” şi că nu crede că ”rachetele sunt o soluţie”.

Gates a mai spus că Tesla face o muncă extraordinară ”cu lucrurile uşoare, cum sunt vehiculele de pasageri”, dar că trebuie să abordăm alte industrii pentru a face o diferenţă mai mare în schimbările climatice.

”Nu facem suficient de mult în privinţa lucrurilor grele: oţel, ciment, carne. Şi, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii – electricitatea, vehiculele de pasageri – sunt o treime din problemă. Trebuie să ne ocupăm de două treimi. Dacă dacă toţi dăm atenţie datelor pe termen scurt…..vom pierde ceea ce contează pe termen lung, problemele grele”, a arătat acesta.

Sursa: RomaniaTV

loading...