Cât durează efectul dezinfectantului pentru mâini. Ce se întâmplă dacă ai mâinile foarte murdare

Cât durează efectul dezinfectantului pentru mâini. Ce se întâmplă dacă ai mâinile foarte murdare

Cât durează efectul dezinfectantului pentru mâini. Pandemia de COVID-19 a făcut ca acest produs să devină unul dintre cele mai utilizate din lume, iar vânzările companiilor producătoare au explodat. Gelul igienizant este util, dar nu va putea niciodată înlocuit spălatul pe mâni, care este cea mai eficientă metodă pentru a preveni infecţiile, scrie Click!.

Cât durează efectul dezinfectantului pentru mâiniAlte ArticoleDescoperire înfricoșătoare! E incredibil ce a putut găsi …Cel mai modern studiu vine cu rezultate alarmante: Poluarea aerului …Andra, primul anunţ după ce s-a vindecat de Covid-19. Cum au …

Dezinfectantul pentru mâini are limitele sale. Dacă spălatul mâinilor îndepărtează bacteriile, dezinfectantul ucide germenii, dar îi lasă pe piele. În plus, acesta nu este eficient dacă mâinile sunt grase sau foarte murdare. Grăsimea şi alte urme de murdărie scad puterea dezinfectantului, ceea ce înseamnă că mai mulţi germeni rămân în viaţă pe piele, după utilizarea acestuia. Odată ce alcoolul din componenţa lui se usucă – după aproximativ 20 de secunde – germenii nu mai sunt distruşi.

Apă de colonie vândută pe post de dezinfectant. Pericol de infectare pentru români

Potrivit studiilor efectuate în ultimul an, produsele de dezinfectare a mâinilor care conţin minimum 70% alcool s-au dovedit a fi germicide rapide, dar efectul a fost de scurtă durată. Mai exact, dezinfectantul ucide germenii de pe mâini numai atunci când este aplicat. Orice lucru pe care îl atingem după uscarea dezinfectantului ne poate contamina. Citeşte mai multe AICI.

 

 

Sursa: RomaniaTV