Klaus Iohannis: Până în vară vrem să ieșim din pandemie

Klaus Iohannis: Până în vară vrem să ieșim din pandemie

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă astăzi, de la ora 17, la Palatul Cotroceni, după ședința cu premierul și cu miniștrii.

Alte ArticoleMarcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare: ”Vă …Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, aprobată …Alexandru Rafila, după ce moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu …

Declarații live:

-Am avut o discuție pentru a găsi soluții. Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine proiecte pentru planul național pentru redresare și reziliență. Trebuie să obținem fonduri europene consistente.

-O primă chesiune e Sănătatea. E nevoie de investiții pentru spitalele din România. Dacă ne gândim la accidentele tragice… aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple. Trebuie să facem spitalele mai sigure pentru pacienți. Avem nevoie de investiții în zona de Terapie Intensivă. Fiindcă vorbim de zona de Sănătate, vreau să fac o remarcă despre campania de vaccinare. Vom avea în aceste zile persoana numărul 1 milion care va fi vaccinată. Ritmul crește de la o zi la alta. Vrem să ieșim din pandemie.

-O a doua zonă despre care am discutat e zona locurilor de muncă. Mulți români și-au pierdut deja locul de muncă din cauza pandemiei. Mulți sunt în continuare în pericol să-și piardă locul de muncă. Încurajăm antreprenorii să facă noi locuri de muncă pentru români.

-Trebuie să investim în școli. Pentru a nu avea incendii, accidente în școli, pentru a avea școli autorizate. Pentru a elimina toaletele din spatele curților și așa mai departe. Avem nevoie de materiale moderne, de școli noi, verzi, care sunt exemple pentru alții.

-Aceste teme ne preocupă și până în aprilie vom avea un plan coerent. Imediat ce se primesc aprobările necesare vom începe implementarea în spitale, în școli, locuri de muncă. Și vom avea și multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, două şedinţe de lucru cu premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Iohannis a început, miercuri, la ora 14,00, o şedinţă de lucru cu prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

La ora 15.00 a început o altă ședință de lucru cu premierul Florin Cîţu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...