Miercuri se dă votul final pe moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva Ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu

Miercuri se dă votul final pe moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva Ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu

Miercuri va fi exprimat în plenul Camerei Deputaţilor votul final pe moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. Cu acest prilej, reprezentanţii PSD au venit la şedinţa de plen purtând pancarte negre prin care se solicita demisia lui Vlad Voiculescu.Alte ArticoleMarcel Ciolacu, nemulţumit de înlocuirea Avocatului Poporului. …EXCLUSIV Cumulul pensiei cu salariul la stat ar putea fi interzis. …Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță. Ministrul Muncii …

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

În moţiune, deputaţii PSD cer demisia ministrului Sănătăţii, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, la dezbaterile de luni, că autorul „direct” al ”dezastrului” din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD. „Vorbesc despre asumare oamenii partidului care, de la Revoluţie încoace, a avut 12 miniştri ai Sănătăţii. Vorbesc despre asumare colegii de partid ai ultimilor trei miniştri ai Sănătăţii – toţi anchetaţi de DNA. (…) Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 şi era un început de reformă reală”, a afirmat ministrul.

Miercuri se votează în Camera Deputaţilor moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

Moţiunea simplă este intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor!”. În text, social-democraţii subliniază faptul că într-o lună şi jumătate, timpul care s-a scurs de la învestirea ministrului Sănătăţii, au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

„Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! (…) Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor”, se arată în moţiune şi se cere plecarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru.

Potrivit moţiunii, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamţ şi după o altă tragedie, în Bucureşti, la ‘Matei Balş’, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 17 pacienţi, Voiculescu recunoaşte „senin” că nu a făcut nimic din ceea ce susţinea că trebuie făcut urgent pe vremea când era în Opoziţie.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, nemulţumit de înlocuirea Avocatului Poporului. „Dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la CCR”

Sursa: RomaniaTV

loading...