Ministrul Muncii a reacționat după decizia eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor: ”Mă îndeamnă să cred că vom reuși”

Ministrul Muncii a reacționat după decizia eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor: ”Mă îndeamnă să cred că vom reuși”

Ministrul Muncii a reacționat după decizia eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Raluca Turcan susține că este un gest politic care o îndeamnă să creadă într-o lege care să aducă un echilibru între contributivitate și criteriul favorizant în cazul pensiilor speciale.

Citește și: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată în Parlament. UDMR nu a votatAlte ArticoleDiana Șoșoacă, atac dur la adresa lui Orban pe tema pensiilor: …Klaus Iohannis: Până în vară vrem să ieșim din pandemieMarcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare: ”Vă …

”Astăzi, Parlamentul a votat pentru eliminarea unei prime categorii de pensii speciale, ceea ce este fără îndoială un pas important. Este un gest politic care mă îndeamnă să cred că vom reuși, în perioada următoare, să avem o lege care să aducă un echilibru între contributivitate și criteriul favorizant în cazul pensiilor speciale.

Identificarea unei soluții legislative pentru pensiile speciale este unul dintre pilonii reformei sistemului de pensii publice pe care ne-am propus să o ducem la capăt în următoarea perioadă.

Este un gest de respect față de milioanele de pensionari din țară, acela de a crea un sistem de pensii echitabil și corect, care să nu mai permită ca unii pensionari din România (mulți fără a îndeplini nici criteriul vârstei, nici pe cel al stagiului de cotizare) să aibă o pensie medie de peste 9 000 lei, în timp ce pentru 5 milioane de pensionari pensia medie este de 1 500 lei” , a scris Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a reacționat după decizia eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor. Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, nicio abținere, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

Ludovic Orban a cerut Parlamentului să voteze eliminarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi. De asemenea, liderul PSD Marcel Ciolacu a reproşat coaliţiei de guvernare că nu a dat Ordonaţă de Urgenţă pentru eliminarea indemnizaţiilor parlamentarilor.

În replică, senatorul Diana Şoşoacă le-a recomandat parlamentarilor să-şi cumpere Constituţia României şi i-a avertizat că lege privind eliminarea pensiilor speciale va pica la Curtea Constituţională.

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...