5 milioane de pensii vor fi evaluate şi recalculate într-un proces unic în România, a anunţat ministrul Muncii. Turcan: „Softul este aproape gata”

5 milioane de pensii vor fi evaluate şi recalculate într-un proces unic în România, a anunţat ministrul Muncii. Turcan: „Softul este aproape gata”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a aflat la Constanţa, în vizită la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Ea a anunţat că softul necesar pentru recalcularea pensiilor este aproape gata şi va fi dat în funcţiune săptămâna viitoare.”Am analizat procesul de evaluare a pensiilor pe care l-am demarat în perspectiva recalculării. Astăzi am aflat şi câteva informaţii încurajatoare şi anume că softul în baza căruia vom colecta aceste date pentru evaluarea şi recalcularea dosarelor de pensii este aproape gata, chiar am făcut o simulare şi cel mai probabil săptămâna viitoare împreună cu doamna secretar general şi domnul preşedinte al Casei de Pensii vom lansa acest soft care va include toate datele necesare din cele 5 milioane de pensii din România pentru a le duce la recalculare. După discuţiile cu reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii, pot să spun că sunt încrezătoare în finalizarea cu succes a acestui proces unic în România, de evaluare şi recalculare a 5 milioane de pensii”, a precizat Raluca Turcan.Turcan a precizat că a verificat la Agenţia Judeţeană de Inspecţii şi Plăţi Constanţa stadiul campaniei pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile beneficiare de ajutor social.”La Agenţia Judeţeană de Inspecţii şi Plăţi am verificat stadiul campaniei pentru calibrarea profilului persoanelor vulnerabile beneficiare de ajutor social şi în acelaşi timp să vedem care este situaţia şi a celor care pot fi încurajaţi şi stimulaţi să intre în câmpul muncii şi să facă o trecere necesară de la ajutorul social la salariu”, a mai afirmat Raluca Turcan.În Sănătate și Justiție nivelul sporurilor este 85%, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea precintă și o serie de sporuri care ar trebui reevaluate, printre care cel de calculator, de condiții periculoase, precum și riscul la suprasolicitare neuropsihică.

Sursa: Observator

loading...