Emil Boc, semnal de alarmă privind închiderea Clujului. „Suntem pe cale de a sufoca economia locală. Pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică”

Emil Boc, semnal de alarmă privind închiderea Clujului. „Suntem pe cale de a sufoca economia locală. Pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică”

Fostul premier Emil Boc a vorbit, joi, în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, despre schimbarea modului de calculare a ratei de incidenţă, prin includerea focarelor de COVID-19.

„Problema este următoarea: noi raportăm rata de infectare la numărul de testări. La Cluj şi în marile oraşe, populaţia este cu grad ridicat de conştiinţă civică, pe de altă parte, are disponibilitate să plătească costul unui test PCR. Sunt foarte multe teste. O medie de 1.712 teste pe zi, chiar de şapte ori mai mult decât în alte judeţe. Rata de incidenţă se calculează la aceste teste care se fac. Faci teste multe ai rată mai mare, faci teste puţine ai rată mică.Alte ArticoleFlorin Cîțu vrea să introducă mandat de cel mult șase ani …Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre sporuri: Veniturile …Evaluarea dosarelor de pensie va fi făcută cu un nou soft. …

Suntem pe cale de a sufoca economia locală, pe de o parte, pe de altă parte, elevii din a VIII-a şi a XII-a nu pot să meargă la şcoală pentru a putea definitiva pregătirea în vederea examenelor. Prin faptul că am făcut ce trebuie, am respectat măsurile, este un grad ridicat de vaccinare, poate cel mai ridicat din România.

Pe de altă parte, vom închide tot pentru că din nefericire, nu se corelează rata de infectare cu numărul de teste. Atunci ajungi să fii victima propriului tău succes”, a declarat Emil Boc, în direct la România TV.

Citeşte şi: „Ordonanţa austerităţii” a fost adoptată! Declarații de ultimă oră făcute de premierul Cîțu

Primarul Clujului a precizat că le-a cerut experţilor din CNSU „să aibă o unitate de măsură egală pentru toată lumea – să raportăm la acelaşi element toate judeţele din ţară, pentru a putea să menţinem acolo unde este cazul activitatea economică”.

„Pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică”, a afirmat edilul Clujului.

Întrebat ce ar înseamna o nouă închiderea Clujului, Emil Boc a spus că „nu se pune problema carantinării Clujului”.

„Nu despre carantină este vorba la noi astăzi. E vorba despre faptul că industria HORECA şi industria locală este sugrumată de faptul că dintr-o rată de 3,14 sau 3,23 nu poţi să o cobori sub 3 ca să poţi deschide măcar HORECA la capacitatea de 30% sau elevii din clasele a VII-a şi a XII-a să meargă la şcoală”, a menţionat Boc.

De asemenea, Boc a explicat că decizia experţilor din CNSU „nu este una politică”.

Politicienii nu pot să treacă peste experţi în chestiunile medicale, dar trebuie să înţeleagă că trebuie să măsoare mere cu mere şi pere cu pere. (…) Unii experţi sunt rupţi de realitatea din teren.

Ajungem să sugrumăm economiile locale. S-au pierdut deja foarte multe locuri de muncă, se închid afaceri”, a conchis primarul Clujului.

Citeşte şi: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre sporuri: Veniturile bugetare trebuie să se lege de performanțe – LIVE TEXT

Sursa: RomaniaTV

loading...