Evaluarea dosarelor de pensie va fi făcută cu un nou soft. Raluca Turcan: „De săptămâna viitoare, îl vom prezenta tuturor”

Evaluarea dosarelor de pensie va fi făcută cu un nou soft. Raluca Turcan: „De săptămâna viitoare, îl vom prezenta tuturor”

Raluca Turcan a dat detalii despre modul în care va fi realizată evaluarea dosarelor de pensie. Ministrul Muncii a spus că a testat noul soft care va fi folosit în acest proces.

„Am testat astăzi, la Casa Judeţeană de Pensii Tulcea, noul soft care va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor de pensii din sistemul public. De săptămâna viitoare, vom prezenta acest soft tuturor caselor teritoriale de pensii, care vor evalua astfel:Alte ArticoleClaudiu Năsui şi-a delegat atribuţiile către trei secretari …Emil Boc susține că economia Clujului este la pământ. Acuzații …Diana Şoşoacă se teme c-ar putea fi otrăvită. „Ai …

– 250.000 de dosare ale agricultorilor, care sunt în format letric (dosar cu şină);

– 1.300.000 de dosare într-un format mai uşor de accesat;

– 3.400.000 de dosare într-un format intermediar care va fi modernizat.

– La AJPIS Tulcea, am discutat cu inspectorii sociali şi cu reprezentanţii AJOFM despre situaţia persoanelor vulnerabile identificate în cadrul campaniei pe care o avem în derulare, dar şi despre modul în care se realizează consilierea celor care pot intra pe piaţa muncii. Astfel, persoanele cu o educaţie sub nivelul a opt clase sunt îndreptate către programe de tipul ”a doua şansă”, iar cele care pot avea acces la calificare sunt îndrumate să acceseze cursuri în acord cu cererea de pe piaţa locală a muncii.

– Până în momentul de faţă, la nivel naţional au primit repartiţii de angajare 10% dintre persoanele consiliate, adică 3000 din totalul de aproximativ 30.000.

Sperăm ca la finalul acestei campanii, în cadrul căreia vom evalua 170.000 de titulari de ajutor social şi 413.000 beneficiari reali, să creştem rata de ocupare şi integrarea acestor persoane pe piaţa muncii”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook, despre cum va fi făcută evaluarea dosarelor de pensie.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunţ crucial despre pensiile românilor: Recalcularea se va face în baza unei noi legi! Nimeni nu va avea un venit mai mic

La sfârşitul lunii ianuarie, Raluca Turcan a susţinut că procesul de evaluare va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă. Când va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Citeşte şi: Ce şanse sunt ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie blocată de CCR. Explicaţia lui Augustin Zegrean

Sursa: RomaniaTV

loading...