Ioan Niculae, condamnat la 5 ANI de închisoare în „Dosarul Interagro”

Ioan Niculae, condamnat la 5 ANI de închisoare în „Dosarul Interagro”

Ioan Niculae a fost condamnat în „Dosarul Interagro”, la 5 ani de închisoare, fiind acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Hotărârea a fost dictată de magistrații Tribunalului București, aar decizia este definitivă.

Ioan Niculae, condamnat la 5 ANI de închisoareAlte ArticoleCamioane jefuite în mers de românii din Franţa. Scene desprinse …Desfiinţarea Secţiei Speciale, pe ordinea de zi a şedinţei …Scandalul granturilor pentru IMM-uri ia amploare. DNA a deschis …

Potrivit DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Procurorul Direcției Naționale Anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, imputate omului de afaceri Ioan Niculae. Finanțatorul Astrei Giurgiu putea primi o pedeapsă ce poate ajunge până la 12 ani de închisoare, raportată la Codul Penal anterior.

Ioan Niculae, infectat cu Covid-19. Care este starea sa de sănatate

Ioan Niculae a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano, în Italia, unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

Sursa: RomaniaTV

loading...