Politician român în vârstă de 41 de ani, incinerat în Spania. Doliu în PNL

Politician român în vârstă de 41 de ani, incinerat în Spania. Doliu în PNL

Politician român în vârstă de 41 de ani, incinerat în Spania. Doliu în PNL. Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora, a murit pe 12 februarie în Spania, în urma unui infarct.

Politician român în vârstă de 41 de ani, incinerat în SpaniaAlte ArticoleNoile tulpini Covid-19 ar putea sta la baza unui nou val al pandemieiRaffaele Cutolo a murit în închisoare. Liderul mafiot avea …Incident armat în Philadelphia: şapte persoane de culoare au …

Fostul preşedinte PNL Diaspora a murit singur, printre străini. Acesta urmează să fie incinerat pe banii statului spaniol, pentru că, aparent nu mai are nicio rudă, după ce mama sa a murit de curând, potrivit capital.ro. 

Cine a fost Mihai Petre Săbăilă

Citeşte şi Doliu în PNL: Unul dintre cei mai longevivi primari din România s-a stins din viaţă

Fostul membru al PNL Diaspora a fost implicat în viața comunității de români din Spania. Drept președinte al Asociației Cultura Românească, acesta a promovat valorile Argeșului și României.

Născut la Piteşti, cu părinţii din Albota, Mihai Petre Săbăilă se stabilise, din 2008, la San Sebastian, în Ţara Bascilor. Acesta a fost preşedinte al Asociaţiei „Cultura românească” din San Sebastian, lider PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora.

Visul lui Mihai Petre Săbăilă era ca Piteştiul să devină Capitala Europeană de Cultură, după ce, în 2017, regiunea adoptivă (San Sebastian), a obţinut titlul respectiv.

Citeşte şi Doliu în PNL. Un membru a murit din cauza coronavirusului: „Am pierdut un prieten drag”

De asemenea, fostul lider PNL Diaspora a organizat timp de ani buni, în calitate de lider al asociaţiei din San Sebastian, activităţi artistice, culturale, gastronomice şi sociale pentru argeşenii din Diaspora, fiind foarte activ în promovarea judeţului Argeș şi a valorilor sale în Ţara Bascilor, conform sursei menționate.

Sursa: RomaniaTV

loading...