Raffaele Cutolo a murit în închisoare. Liderul mafiot avea 79 de ani

Raffaele Cutolo a murit în închisoare. Liderul mafiot avea 79 de ani

Raffaele Cutolo a murit în închisoare. Bărbatul a fost o figură iconică a mafiei napoletane din anii ’70-80. Și-a construit organizația din închisoare, locotenenții îi sărutau mâna stângă, se îmbrăca impecabil, cu ceas de aur și pantofi din piele de crocodil, avea bucătar personal și televizor color în penitenciar și chiar l-ar fi pălmuit pe comandantul închisorii pentru că a îndrăznit să îi percheziționeze celula.

Citeşte şi: Mafia napoletană ameninţă ambulanţierii din cauza sirenelor: „Opriţi-le sau vă omorâm!”Alte ArticoleIncident armat în Philadelphia: şapte persoane de culoare au …Premierul Georgiei a demisionat! Giorgi Gakharia a retras imunitatea …Condiţia impusă de Grecia pentru sezonul estival: pașaport …

Raffaele Cutolo a murit în închisoare

În 1981, liderii Partidului Creștin-Democrat, la putere atunci în Italia, ar fi apelat la nașul mafiot ca să negocieze eliberarea lui Ciro Cirillo, un politician local din Campania, răpit de Brigăzile Roșii.

Raffaele Cutolo ar fi negociat cu liderii din penitenciar ai facțiunii teroriste, a obținut eliberarea politicianului, însă a cerut în schimb domolirea operațiunilor poliției împotriva Camorra, controlul asupra licitațiilor privind contractele de construcții din Campania și un nou test psihiatric în încercarea de a demonstra că nu este responsabil pentru faptele sale, scrie G4media.ro.

Născut în 1941 în Ottaviano, un oraș din provincia Napoli, la poalele Vezuviului, figura criminală a lui Raffaele Cutolo a inspirat filmul „Il camorrista”, filmat de viitorul regizor premiat cu Oscar, Giuseppe Tornatore.

Citeşte şi: Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid

Sursa: RomaniaTV

loading...