Nicuşor Dan, hotărât să desfiinţeze companiile municipale. „Nu revenim asupra deciziei. Nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți”

Nicuşor Dan, hotărât să desfiinţeze companiile municipale. „Nu revenim asupra deciziei. Nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți”

Nicuşor Dan, edilul Capitalei, a anunţat că a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor Companiei Municipale Parcuri și Grădini. Primarul general a precizat că, în cazul acestei companii, salariile sunt plătite la zi, însă „din cauza dezinformărilor la care sunt supuși permanent aveau senzația că nu își vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcționa compania”.

Nicuşor Dan, hotărât să desfiinţeze companiile municipale. „Rezultatul acestor delegări a fost creșterea cheltuielilor”Alte ArticoleVictor Ponta o ironizează pe Clotilde Armand: „Sunt gata …Încă o numire controversată în România. Condamnat penal …Ministerul Economiei justifică delegarea atribuţiilor către …

„Aceste companii municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, așa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desființarea companiei.

De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune și dezinformare, am decis ca în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie.

Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administrație, serviciile Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri și Grădini, Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București. Rezultatul acestor delegări a fost creșterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a precizat primarul general Nicușor Dan într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Compania Municipală Parcuri și Grădini București are 333 de angajați , iar bugetul pentru salarii în 2020 a fost de 18.411.000 lei.

 

Citeşte şi: Nicuşor Dan cere Corpului de Control să facă verificări în cazul statuilor realizate din alamă în loc de bronz în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București. Este vorba despre cazul sculptorului Ioan Bolborea, care a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune după ce ar fi realizat din alamă, în loc de bronz, mai multe monumente în Capitală.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, ieşire furibundă: E HAOS, plătim facturi vechi de doi ani de zile!

Sursa: RomaniaTV

loading...