Rareş Bogdan intensifică lupta pentru tăierea sporurilor bugetarilor: „Sincer, aşa nu se mai poate. România trebuie să meargă mai departe, strict pe bază de profesionalism”

Rareş Bogdan intensifică lupta pentru tăierea sporurilor bugetarilor: „Sincer, aşa nu se mai poate. România trebuie să meargă mai departe, strict pe bază de profesionalism”

Raeş Bogdan spune că trebuie evaluate aceste sporuri şi trebuie stabilit care dintre ele se justifică prin performanţe, iar restul trebuie înlăturate. Europarlamentarul mai consideră că slujbele la stat au devenit un ţel pentru mulţi români, care le preferă în locul unor cariere în privat.

„Din 110 miliarde cheltuieli anuale cu salariile, 27 miliarde sunt SPORURI!!!!! In 2017 au fost cheltuieli cu salariile 58 de miliarde anual, va întreb, fara urma de răutate, pur și simplu va întreb, vi pare ca in ultimii 3 ani s-a dublat performanța administrativă sau calitatea serviciilor in Sistemul de Stat???? Oare cele peste 50 de sporuri existente astăzi sunt toate justificate?Alte ArticoleRăzboi în USR – PLUS după anunţul lui Dacian Cioloș …Rareş Bogdan se revoltă şi avertizează: „Libera circulaţie …Guvernul va aproba vineri proiectul legii bugetului de stat pe …

Cu siguranța exista o mulțime de oameni care lucrează cu Dedicație și Profesionalism in sistemul public, însă la fel de sigur este ca exista scheme supraîncărcate și taietori de frunza la câini și venituri care nu se justifica in companii de stat sau in cadrul administrației centrale sau a diverselor instituții și agenții guvernamentale.

Rareş Bogdan: Este anormal ca dorinţa părinţilor să fie să-şi angajeze copiii la stat

Sincer, așa nu se mai poate. Chiar nu este in regula. Trebuie evaluat și acționat. Stiu ca va fi greu, stiu ca vor urla unii, stiu ca li se va părea unora ca sunt nedreptățiți, însă “statul gras” nu poate continua sa fie încurajat și protejat. Nu vrem invrajbire, dar trebuie sa fim conștienți ca Romania trebuie reformata. Romania trebuie modernizată. Romania trebuie sa meargă mai departe, strict pe baza de profesionalism și criterii de performanța. Este anormal ca de câțiva ani in Romania sa devină dorința suprema a părinților sa își angajeze copiii la o slujba de stat….. sau la Stat.

Nu sa devină antreprenori, nu sa lucreze in Companii private locale sau multinaționale, ….la Stat, ca acolo e cald și bine, bănos și securizat totul, fără riscuri și fără criterii de performanța funcționale, cel mult pe hârtie, de cele mai multe ori. Performanța și Profesionalismul trebuie sa primeze, situații precum cele de la Apele Romane m-as bucura sa fie doar niște accidente nefericite și in nici un caz o normalitate. Ele trebuie amendate imediat și cu fermitate. Fără urma de indulgenta!

#reformamRomania #modernizamRomania #restartamRomania

P.S. Și vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului!!!”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Scandalul granturilor pentru IMM-uri ia amploare. DNA a deschis o anchetă

Sursa: RomaniaTV

loading...