„Rechinul”, românul care a speriat două țări, își spune povestea în exclusivitate, pentru Observator. Imagini niciodată difuzate

„Rechinul”, românul care a speriat două țări, își spune povestea în exclusivitate, pentru Observator. Imagini niciodată difuzate

Românul care a speriat două țări, România și Mexic, vorbeşte în exclusivitate la Observator! Este supranumit Rechinul şi ar fi capul unei reţele uriaşe, anchetată şi de DIICOT. O crimă petrecută în faţa casei lui a pus România pe harta mafiei din Mexic.Pentru prima oară, Rechinul a filmat reconstituirea nopţii sângeroase şi ne-a trimis imagini niciodată difuzate. Turiştii ţinuţi cu zilele prizonieri pe aeroportul din Mexic sunt victime colaterale.Vărul lui Florian Tudor: Au lovit maşina din care eu m-am dat jos.

Am reuşit să scap din fericire. Am fugit. Cu o viteză foarte mare.Cancun, Mexic: O execuţie brutală în plină stradă. La zece mii de kilometri de ţară, mafia română îşi plăteşte poliţele. Rechinul, cel mai vânat român în Mexic, vorbeşte în exclusivitate pentru Observator despre noaptea crimei petrecute chiar în faţa casei lui.Florian Tudor: Am auzit un zgomot foarte puternic. Trei ţipete foarte, foarte puternice. M-au speriat. După care la 20 de secunde am auzit şase împuşcături.

Eu nu aveam de unde să ştiu că Marcu o să vină să încerce să ne omoare.În rolul victimei: Sorin Constantin Marcu, un craiovean condamnat în România pentru tentativă de omor. A intrat intenționat cu măşina în autoturismul unui văr al Rechinului şi a plătit cu viaţa.Vărul lui Florian Tudor: Am ţipat foarte tare. M-am îndreptat cu o viteză foarte mare către casetă. A ieşit persoană de securitate de la casetă, a reuşit să mă protejeze şi să întru în imobil.Cel care a apăsat pe trăgaci este paznicul lui Florian Tudor, zis Rechinul. A fost legitimă apărare, se apără bărbatul.

Reporter: Tu ai avut sau nu legătură cu acest incident?Florian Tudor: Tot incidentul respectiv s-a întâmplat în 22 de secunde. În 22 de secunde eu nu puteam să încât pe nimeni să-l omoare pe Marcu.Tatăl lui Sorin Marcu, victimă: Noi credem că asta a fost o regie a lor şi suntem convinşi şi noi credem că el a fost omorât în altă parte şi a fost pus acolo şi ăsta a fost un scenariu.Patru ani mai târziu, peste o sută de turişti români sunt blocaţi timp de cinci zile pe aeroportul din Cancun. Aparent, fără un motiv întemeiat. Apoi, numele Rechinului, românul care a speriat Mexicul, apare în discuţii.El Tiburon, cum e cunoscut de anchetatorii mexicani, ar fi liderul unei reţele de crimă organizată, care îşi are cuibul în regiunea Riviera Maya.

Un paradis exotic la sud de staţiunea Cancun, unde au înflorit afacerile cu bancomate-capcană. Florian Tudor: Nu-l cunosc pe nici unul dintre ei, nu am avut nici o legătură cu ei şi nu înţeleg cum ar putea să oprească 200 de persoane în condiţii inumane pentru trei-patru persoane, nu înţeleg. Nu trebuia să vină nici o persoană la mine.Un cunoscut jurnalist de investigaţii din Mexic, în exclusivitate pentru Observator, suţine că cel puţîn 5 dintre pasagerii ţinuţi în aeroport nu erau de fapt turişti.

Reporter: Incidentele de pe aeroport au legătură cu Rechinul?Alejandro Dominguez, Milenio: Sunt persoane care semnalează, în interiorul Guvernului Mexican, că aceste persoane au venit că să sprijine, să se alăture grupării de pe Riviera Maya mai exact unei afaceri ilegale pe care o au acolo.Povestea lui Florian Tudor, Rechinul, începe la Craiova – unde avea o şcoală de şoferi şi-un magazin de optică. A început să facă afaceri în Italia, apoi s-a stabilit în Cancun. ilustrație mișto mexic, cancun, bancomate În 12 ani, a ţesut o reţea de români şi străini şi a furat sute de milioane de euro din fraudă cu carduri, spun anchetatorii.

Mexicanii îl aseamănă cu El Chapo, cel mai temut lord al drogurilor din istorie. El spune că e nevinovat şi că n-a fost vreodată anchetat pentru clonare de carduri.Alejandro Dominguez Milenio: Cu bani a cumpărat cartelurile, cu bani a cumpărat politicienii, cu bani a cumpărat autoritățile și cu bani a intrat în posesia terenurilor.Alberto Capella, şeful Securităţii Mexic: Sunt semnale ale unor martori care indică că el este implicat și că a dat ordin pentru aceste execuții.

Am primit amenințări puternice inclusiv concrete – că mă omoară.Anchetatorii n-au putut să-i dovedească până acum vinovăţia. Şi FBI încearcă de ani buni să îl captureze. Într-o ţară în care cartelurile de droguri fac legea şi infracţiunile sunt la ordinea zilei, chiar şi preşedintele mexican e preocupat de puterea Rechinului de România.Robert Bică, avocat: Se apropie o campanie electorală. Şi îl găsiră pe românul nostru oltean, Rechinul, şi toţi încearcă să îl discreditezeRobert Bică, avocat:

Este acuzat de instigare la tentativă de omor, cinci infracţiuni de şantaj, constituire de grup organizat, şi cam atât.Florian Tudor: Nu am de gând să mă ascund. Am aici copiii de care trebuie să am grijă. Nu am de gând să fug.

Sursa: Observator

loading...