Johnson & Johnson cere EMA autorizarea vaccinului lor anti-COVID în Uniunea Europeană

Johnson & Johnson cere EMA autorizarea vaccinului lor anti-COVID în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea de autorizare condiționată de introducere pe piața din Uniunea Europeană a vaccinului produs de Janssen, o divizie a Johnson & Johnson, anunţă Comitetul Naţional de coordonarea a vaccinării în România.  EMA îi evaluează siguranța și eficacitatea într-un calendar accelerat.

În prezent, în Uniunea Europeană sunt autorizate trei vaccinuri împotriva COVID19: Pfizer BioNTech, Moderna și AstraZeneca.Alte ArticoleBilanţ vaccinare 22 februarie. Peste 800 de mii de persoane …BILANŢ CORONAVIRUS 22 februarie. Puţin peste 1.600 de cazuri …Incendiu la Institutul Marius Nasta. Pacienţii transferaţi …

Dacă este autorizat, vaccinul produs de Janssen, o divizie a Johnson & Johnson, ar fi al patrulea vaccin împotriva COVID-19 în UE.

În prezent, alte două vaccinuri împotriva COVID-19 în curs de evaluare în vederea autorizării în Uniunea Europeană. Este vorba despre NOVAVAX și CUREVAC.

Citeşte şi: Care este semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare

 

Vaccinul dezvoltat de Novavax are o eficacitate de 89.3% 

Vaccinul NVX-CoV2373, dezvoltat de Novavax, s-a dovedit eficient împotriva tulpinilor de coronavirus mutant din Marea Britanie şi Africa de Sud.

Vaccinul dezvoltat de Novavax a dovedit o eficacitate de 89.3% în faza a 3-a a studiului clinic efectuat în Marea Britanie.

Novavax a anunţat, de asemenea, rezultate bune şi în timpul testelor din faza a doua efectuate în Africa de Sud.

Citeşte şi: Noi doze de vaccin Pfizer vor ajunge în România. Valeriu Gheorghiță explică unde vor fi distribuite

Sursa: RomaniaTV

loading...