Ludovic Orban: Am luat decizia de a susține bugetul în forma adoptată de guvern. Nu depunem amendamente

Ludovic Orban: Am luat decizia de a susține bugetul în forma adoptată de guvern. Nu depunem amendamente

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, la finalul ședinței Biroului Executiv (BEX) al partidului că senatorii și deputații liberali nu vor depunde amendamente în Parlament, vor susține proiectul de lege a bugetului în forma adoptată de Guvern.

”În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu”, a declarat Ludovic Orban, conform g4media.Alte ArticolePSD va depune amendamente la buget pentru a fi plătite salariile …Sorin Grindeanu îi răspunde premierului Cîţu: Timp de un …Iulian Bulai cere schimbarea conducerilor TVR şi Radioului public. …

Bugetul nu va mai ajunge astăzi în Parlament, așa cum anunțase inițial premierul Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. De asemenea, el a mai anunțat că Guvernul se va reuni în cursul acestei zile pentru a adopta forma finală a bugetului după favorabil cu propuneri/observații din partea Consiliului Legislativ.

Bugetul de stat pe anul 2021 a primit, luni, aviz favorabil cu propuneri/observații din partea Consiliului Legislativ.

„Avizează favorabil proiectul de lege, cu observaţii și propuneri”, anunță Cosiliul Legislativ.

Consiliul Legislativ precizează că nu se poate pronunţa asupra oportunităţii soluţiilor legislative preconizate.

Proiectul de buget va ajunge în Parlament, cel mai probabil, marți, după adoptarea sa finală în ședința de guvern de luni seară, programată pentru ora 19.

Imediat ce va ajunge bugetul în Parlament, vor fi convocate Birourile Permanente Reunite, care vor aproba calendarul legislativ al actului normativ.

Florin Cîţu, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la buget: Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Vrea să scoată România din UE

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţă duminică, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii social-democraţi vor depune mii amendamente la Legea bugetului de stat pe 2021, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Amendamentele vor viza domenii precum sănătate, educaţie, agricultură sau la protecţia mediului. Grindeanu a mai spus că PSD susţine majorarea sumei alocate cultelor, dar şi acordarea unei sume de bani la naşterea fiecărui copil.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB şi a susţinut că social-democraţii vor să scoată România din Uniunea Europeană.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

 

 

 

 

 

Sursa: RomaniaTV