PSD va depune amendamente la buget pentru a fi plătite salariile restante ale minerilor. Sorin Grindeanu: „E normal într-o ţară europeană ca oamenii să fie plătiţi”

PSD va depune amendamente la buget pentru a fi plătite salariile restante ale minerilor. Sorin Grindeanu: „E normal într-o ţară europeană ca oamenii să fie plătiţi”

Sorin Grindeanu a precizat că PSD va depune amendamente la buget pentru a fi plătite salariile restante ale minerilor.

„Am discutat în Biroul Politic Naţional şi despre situaţia din Valea Jiului. Am decis să luăm legătura cu colegii noştri europeni, pentru ca, din miliardele prevăzute atât în Fondul pentru o tranziţie justă, cât şi în Planul de rezilienţă, să se poată aloca fonduri pentru proiecte de dezvoltare economică. În paralel, (…) vom depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante. E normal într-o ţară europeană ca oamenii să fie plătiţi la timp pentru munca lor”, a declarat Sorin Grindeanu, după şedinţa conducerii PSD, conform Agerpres.Alte ArticoleSorin Grindeanu îi răspunde premierului Cîţu: Timp de un …Iulian Bulai cere schimbarea conducerilor TVR şi Radioului public. …George Maior, ambasadorul României în SUA, rechemat în ţară …

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la buget: Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Vrea să scoată România din UE

PSD va depune amendamente la buget pentru a fi plătite salariile restante ale minerilor. Reacţia lui Florin Cîţu: „Este un domeniu dificil”

Premierul Florin Cîţu a precizat, luni, că protestul nu este o soluţie care rezolvă problemele din Valea Jiului.

„Este un domeniu dificil şi ştim foarte bine că această tranziţie la economia verde în toată UE vine cu probleme. Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluţia pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest Guvern a arătat foarte clar, şi anul trecut şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp. Avem soluţii şi pentru următoarele trei luni de zile. În acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că soluţia pe care au ales-o nu cred că este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, lună de lună în România au fost 4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate”, a spus Cîţu, conform sursei citate.

Premierul a subliniat că foarte mulţi politicieni profită de pe urma minerilor.

„Sunt foarte mulţi politicieni care profită aşa cum au profitat şi alţi politicieni tot din aceeaşi categorie în ultimii ani tot de pe urma acestei categiorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu pot să le spun atât românilor şi bucureştenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti”, a spus mai premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Premierul Florin Cîţu anunţă că nu va permite o nouă Mineriadă: Nu în mandatul meu

Sursa: RomaniaTV

loading...