Apare un nou vaccin antiCOVID în România. Se va administra într-o singură doză şi este similar cu cel de la Astra Zeneca. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Apare un nou vaccin antiCOVID în România. Se va administra într-o singură doză şi este similar cu cel de la Astra Zeneca. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Apare un nou vaccin anti-COVID în România. Şeful campaniei de vaccinare spune că primele doze al celui de-al patrulea vaccin vor ajunge în ţara noastră în aprilie, după ce vaccinul va primi autorizaţie.

Apare un nou vaccin antiCOVID în România. Se va administra într-o singură doză şi este similar cu cel de la Astra ZenecaAlte ArticoleInvestiţii COLOSALE pentru spitale aproape goale: „Un …Irina Margareta Nistor îşi povesteşte experinţa de pacient …OMS: Cei care au suferit reacții adverse grave la vaccinuri …

„Măsurile restrictive pot fi ridicate dacă avem 3 condiţii îndeplinite, să avem un număr foarte mare de populaţie vaccinat, să nu avem tulpini virale circulante şi un al treilea lucruri important să avem cât mai multe dovezi a scăderii ratei incidenţei prin vaccinare. Prin vaccinare, procentul celor care fac boala simptomatică e redus foarte mult. La Astra Zeneca studiile arată un procet de 67%, nivelul e foarte ridicat din viaţa de zi cu zi.

După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă, că în aprilie am avea primele doze. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe adenovirus uman, eficacitatea e similară cu cea de la Astra Zeneca, însă avantajul este că e suficient să administrăm o singură de vaccin. Temperatura de păstrare este obişnuită. Aşa ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare. Aşa cum ştim, am fost în situaţia să frânăm accelerarea campaniei de vaccinare.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi FM.

Citeşte şi: Johnson & Johnson cere EMA autorizarea vaccinului lor anti-COVID în Uniunea Europeană

Valeriu Gheorghița a explicat când putem renunța la masca de protecție.

„Toate trei vaccinurile sunt bune, toate trei ne protejeaza de formele severe. Vom putea ridica mare parte a masurilor de protectie dupa ce vom depasi gradul de imunizare de 70% din populatie. Daca nu constatam emergenta unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranta atunci se poate renunta si la utilizarea mastii de protectie”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a atras atenţia că, deşi vaccinul o să fie administrat pentru majoritatea populaţiei în circa un an de zile, oamenii vor mai trebui să poarte masca o perioadă, până când coronavirusul nu va mai fi aşa de răspândit.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă, detalii despre femeia care a suferit şoc anafilactic după vaccin: „I s-a administrat adrenalină”

Sursa: RomaniaTV

loading...