Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL, condamnat într-un dosar al DNA, s-a predat în Italia. Când va fi adus în ţară fugarul

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL, condamnat într-un dosar al DNA, s-a predat în Italia. Când va fi adus în ţară fugarul

Marian Zlotea  anunţat după pronunţarea sentinţei că este nevinovat, condamnarea fiind una politică, şi că este plecat în altă ţară, în care a cerut statut de refugiat politic „la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont”.

„La SIC se afla in lucru mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bucuresti, impotriva numitului Zlotea Marian, fost europarlamentar și fost sef al ANSVSA, condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare pentru savarsirea infracțiunilor de trafic de influența in forma continuata și instigare la luare de mita in forma continuata. In urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca cel in cauza a părăsit teritoriul țării in ianuarie 2021, anterior emiterii mandatului, fiind dispusă urmărirea internaționala. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti, au continuat activitățile investigativ operative stabilind faptul se afla în Italia, Bologna. In urma colaborării dintre cele doua state IT/RO a fost identificată adresa unde se ascundea persoana urmărită, reușindu-se depistarea sa in data de 23.02.2021”, au transmis autoritățile marți seara, scrie realitatea.net.Alte ArticoleDNA deschide dosar penal si cere documente de la Primăria Sectorului …Procurorii DNA îl trimit în judecată pe preşedintele PNL …Sorin Dimitriu scapă de un dosar penal după ce faptele s-au …

Marian Zlotea este condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

”În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 34 alin. (1) lit. b) C.pen. (1968) şi a art. 35 alin. (3) C.pen. (1968) contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian. Menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa din 5.02.2015 asupra imobilului inculpatului situat în (date), până la concurenta sumei de 263.000 lei”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

După pronunţarea sentinţei, Zlotea a scris pe Facebook că este nevinovat şi că a plecat din România, cerând statut de refugiat politic în altă ţară.

”În acest moment, ştiind de această înscenare de sentinţă care urma să mi se pregatească am părăsit Romania şi, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă ţară. Cu probele şi dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăţia, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”.

El a calificat, la acea vreme, sentinţa ca fiind nedreaptă.

”Este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL”, a scris Zlotea.

„Sunt nevinovat iar aceasta este o sentinţă nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunţuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpaţi arestaţi care, ulterior denunţurilor, au fost eliberaţi”, susţine fostul europarlamentar.

Citeşte şi: Gheorghe Flutur (PNL) a reuşit un artificiu prin care şi-a pus un subordonat de la USR prefect la Suceava

Sursa: RomaniaTV

loading...