Ultimele erupții ale vulcanului Etna îi uimesc și pe vulcanologi. Italienii, după ce în Pedara a plouat cu pietre: „Asta ne mai lipsea, Covidul nu era suficient”

Ultimele erupții ale vulcanului Etna îi uimesc și pe vulcanologi. Italienii, după ce în Pedara a plouat cu pietre: „Asta ne mai lipsea, Covidul nu era suficient”

Muntele Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a uimit chiar și vulcanologii experimentați în ultimele zile. Erupţiile au luminat cerul sicilian în fiecare noapte, de cel puţin o săptămână.De mai bine de o săptămână, Etna aruncă lavă, cenușă și roci vulcanice în mod regulat. Aeroportul Catania din apropiere s-a închis temporar, iar locuitorii orașului Pedara au filmat momentul în care în oraş a început să plouă cu pietre aruncate de vulcanul Etna.”Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient”, a scris un localnic din Pedara pe YouTube, publicând şi un videoclip din timpul erupţiei.De aemenea, o pătură groasă de cenușă a acoperit orașul.Vulcanologul Boris Behncke de la centrul de observație Etna al institutului național a urmărit cu uimire ultimele erupţii.Scriind pe site-ul institutului săptămâna aceasta, el a spus că, după ce „ne-a oferit momente de suspans” în nopțile anterioare, Etna a erupt într-un fel în care „cei dintre noi care am lucrat în această meserie de zeci de ani rar am văzut”, a spus vulcanologul.Referindu-se la activitatea nocturnă a vulcanului, el a scris pe Twitter: „Am spus că erupţia din 20-21 februarie a vulcanlui Etna a fost incredibil de puternică. Ei bine, în noaptea de 22-23 februarie, a fost ceva ce nu mi-am imaginat”.

Sursa: Observator

loading...