Crimă în Rusia. O studentă a fost torturată şi ucisă de iubitul ei. Autorităţile au crezut că este doar de o ceartă

Crimă în Rusia. O studentă a fost torturată şi ucisă de iubitul ei. Autorităţile au crezut că este doar de o ceartă

Crimă în Rusia. Vera Pektheleva, în vârstă de 23 de ani, a fost găsită decedată, după ce a fost sugrumată cu un cablu. Tânăra se dusese la locuința iubitului de care se despărţise pentru a-și recupera lucrurile personale. Însă, bărbatul de 24 de ani a încuiat ușa și a toturat-o fată, aproape patru ore apoi a ucis-o, scrie The Sun.

Vecinii au auzit ţipetele de ajutor ale fetei şi au sunat la poliţie, însă aceştia nu au avut nicio reacţie. Martorii povestesc că tânăra ar fi încercat de mai multe ori să evadeze, însă de fiecare dată, bărbatul a prins-o.Alte ArticoleThailanda vrea să primească turiști vaccinați fără restricțiiPaşapoartele de vaccinare, discutate de liderii UE: „Sunt …Începe războiul? Israelul ia în calcul atacarea Iranului

Citeşte şi: Rusia plănuieşte un atac de intimidare pentru a contracara strategia de luptă a SUA

Văzând că oamenii legii nu se implică, vecinii au decis să o ajute singuri pe Vera. Au încercat să pătrundă în apartament, folosind o rangă pentru a sparge ușa, dar au ajuns prea târziu, victima era deja decedată.

Criminaliștii au descoperit pe trupul victimei alte 56 de răni, mai multe tăieturi și fracturi, mai ales la nivelul craniului.

Crimă în Rusia. O studentă a fost torturată şi ucisă de iubitul ei

Mama tinerei ucise a depus plângere împotriva a doi ofițeri de poliție, care acum sunt investigați pentru neglijență în serviciu. „Această atitudine față de violența domestică a devenit deja o normalitate în Rusia. Statul continuă să privească violența domestică nu ca pe o crimă, ci ca pe o tradiție veche de secole în familia rusă, față de care nu ar trebui să intervină. Ca urmare, statul stă pe margine și așteaptă ca următorul cadavru să fie ridicat.

Criminalului nu ar trebui să i se permită să scape cu o sentință scurtă, iar polițiștii, cu o amendă”, a afirmat Alena Popova, o activistă împotriva violenței asupra femeilor.

Citeşte şi: Rusia ameninţă să rupă legăturile cu Uniunea Europeană. „Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!”

Vera a fost ucisă în 2020, însă detalii despre cazul său au fost făcute foarte recent. Ucigașul său a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat mai repede.

Sursa: RomaniaTV