Efecte adverse cumplite ale coronavirusului. O femeie şi-a pierdut părul.”A căzut în grămezi mari, a fost îngrozitor”

Efecte adverse cumplite ale coronavirusului. O femeie şi-a pierdut părul.”A căzut în grămezi mari, a fost îngrozitor”

Efecte adverse cumplite ale coronavirusului. O femeie şi-a pierdut părul din cauza virusului. Abbey Read are 45 de ani şi trăieşte în Anglia. Ea a fost devastată după ce şi-a pierdut o mare parte din păr după ce a fost infectată cu covid-19.

Efecte adverse cumplite ale coronavirusului. O femeie şi-a pierdut părulAlte ArticoleExplozie puternică după ce un TIR s-a ciocnit cu un tren încărcat …Cutremur cu magnitudine 5.7 urmat de multe replici. S-a simţit …Accident neobişnuit în SUA. Un avion a aterizat de urgenţă …

Citeşte şi Studiu. Ce efecte pe termen lung are coronavirusul asupra tinerilor

Coşmarul femeii a început în luna martie a anului trecut, atunci când fiicele sale au fost testate pozitiv cu coronavirus. Deşi fetele au prezentat simptome specifice bolii, Abbey părea să nu aibă nimic. La scurt timp, însă, fiicele sale au observat să mama lor începe să chelească.

Abbey a fost devastată.

“Părul meu a căzut în grămezi mari. A fost îngrozitor şi foarte, foarte supărător. Discutam rar despre asta și mă simţeam neatrgătoare şi jenată. Aveam păr lung şi nu mai puteam să îl las desfăcut. A trebuit să mă coafez în aşa fel încât să ascund zonele de chelie”, a declarat Abby Read, potrivit mirror, citat de ştirileprotv.

Citeşte şi STUDIU CORONAVIRUS: Efectele Covid pot persista luni de zile de la vindecare

Femeia a mers imediat la medic, după care a urmat un tratament. Rezultatele s-au văzut abia după şase luni.

“Când am văzut că părul a început să-mi crească din nou, am fost eliberată. Ce a crescut în spate e precum părul de bebeluş, moale şi pufos. Deocamdată, are doar 2,54 centimetri, aşa că nu creşte prea repede”, a spus femeia.

Potrivit celui mai recent studiu, un sfert dintre persoanele care s-au infectat cu coronavirus  dezvoltă acest simptom în primele şase luni de boală, iar femeile prezintă un risc mai mare decât bărbații.

Sursa: RomaniaTV