Florin Cîţu vrea să interzică cumulul salariului cu pensia: „Mi se pare normal să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau să fii angajat”

Florin Cîţu vrea să interzică cumulul salariului cu pensia: „Mi se pare normal să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau să fii angajat”

Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de primul-ministru ”foarte bun”.

”Este un  proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un roect de lege foarte bun. Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru.Alte ArticoleFlorin Cîţu: „Raportul de la Piatra Neamţ nu e concludent, …Ludovic Orban îl contrazice pe Dan Barna: „Demiterea unui …USR răspunde acuzelor PNL Arad, după ce au numit un subprefect …

Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a mai declarat Cîţu.

Florin Cîţu o susţine pe Raluca Turcan, Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat.

”Sunt foarte mulţi oameni care, şi înainte de vârsta de pensionare, şi după vârsta de pensionare au ales să se pensioneze şi, imediat după pensionare, s-au angajat la stat. Şi, văzând acest trend, care este unul considerabil, adică de oameni ieşiţi în pensie care se reangajează la stat, am apreciat că ar fi bine să dm această oportunitate să lucreze, dacă vor, în sistemul public, până la o vârstă chiar mai înaintată, de 70 de ani de exemplu, însă să nu mai cumuleze şi pensia în momentul în care au salariu de la stat. Dacă, de exemplu, lucrează în sistemul privat, evident că pot să cumuleze şi salariul în mediul privat şi pensia”, a declarat Raluca Turcan miercuri seară, la Antena 3.

Ea a precizat că cei care lucrează vor putea beneficia de o pensie mai mare pentru că astfel creşte contributivitatea la sistemul public.

Citeşte şi: USR răspunde acuzelor PNL Arad, după ce au numit un subprefect fost la PSD: „Nu este o problemă. Şi PSD are oameni valoroşi”

Sursa: RomaniaTV